Powered By Blogger

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ, ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ!


Γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης

Η Χθεσινή γενική απεργία είχε μία πολύ σημαντική διαφορά από προηγούμενες. Ύστερα από πολύ καιρό είδαμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να δίνουν μαζικά το παρόν τους και αυτό είναι μια πολύ σημαντική διαφοροποίηση, αφού δημιουργούν τις αναγκαίες προυποθέσεις για να ξεκινήσει επιτέλους μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας που θα δώσει το τελειωτικό κτύπημα στο μισερό καθεστώς που έχει επιβληθεί στην Πατρίδα μας, με ψεύτικο κοινοβουλευτικό μανδύα τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη πλευρά να σημειώσουμε τη σημαντική και πάλι παρουσία των μελών και φίλων του ΕΠΑΜ στη συγκέντρωση και στην εν συνεχεία μεγαλειώδη πορεία. Από το χώρο συγκέντρωσής τους που ήταν  στη συμβολή Πατησίων και Στουρνάρη, το blog του ΕΠΑΜ διαφοροποιήθηκε σε μήκος πάρα πολύ σε σχέση με το ξεκίνημά του, από τον κόσμο που ήταν στα πεζοδρόμια και εντασσόταν κατά κύματα εντός του, ώσπου στο τέλος όταν η κεφαλή του blog έφτανε στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Παλαιά Βουλή, η ουρά του blog ήταν στην αρχή της Σταδίου!

Αυτή η μεγαλειώδης παρουσία του κόσμου μέσα σε ένα κλίμα μοναδικής ενότητας, τρομοκράτησε το καθεστώς που με τους πραιτοριανούς του προσπάθησε να εφαρμόσει νέες τακτικές για να ανακόψει το ρεύμα και την ήσυχη διαμαρτυρία του κόσμου.

Χωρίς να γίνει καμμία απολύτως πρόκληση από κανέναν και εντελώς αναίτια, οι δυνάμεις καταστολής ανέκοψαν απότομα το ρεύμα της Αμαλίας προς το Σύνταγμα και στη συνέχεια με αλλεπάληλα παρόμοια ''κοψίματα'' της πορείας, θέλησαν να αποτρέψουν τον κόσμο να κινηθεί προς το Σύνταγμα και τις γύρω περιοχές.

Και ταυτόχρονα με την εφαρμογή αυτής της  τακτικής,  ξεκίνησαν την άνευ λόγου ακατάσχετη χρήση χημικών με έντονο το μίγμα ''πιπέρι'' που περιείχαν, που είχε και το τραγικό αποτέλεσμα να χαθεί ακόμη μία ζωή συνανθρώπου μας. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, τα ρόπαλα χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, άνοιγαν κεφάλια διαδηλωτών χωρίς κανένα ανθρώπινο συναίσθημα.

Ντροπή στις πολιτικές και φυσικές ηγεσίες τους, προηγούμενες και σημερινές, που δυστυχώς έχουν κατορθώσει να  δημιουργήσουν  αντί  για μονάδες προστασίας πολιτών,  τάγματα εφόδου που μισούν τον πολίτη και που εκπαιδεύονται γιαυτόν και μόνο  το σκοπό και μάλιστα  από τα χρήματα του κάθε πολίτη!!

Όμως να έχουν υπόψη τους όλοι οι υπέυθυνοι, ότι οι ενέργειες αυτών των αφρόνων και των ηγεσιών τους καταγράφονται από την κοινωνία και όταν έλθει η στιγμή, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι η κοινωνία δεν πρόκειται να  τους συγχωρέσει, γιατί ποτέ δεν προσπαθησαν να συμφωιλιωθούν μαζί της.

Αν νομίζουν ότι αυτό είναι το καθήκον τους, να σπείρουν το θάνατο με χημικά και τυφλά κτυπήματα με τις ανάποδες των φονικών τους όπλων, είναι εντελώς γελασμένοι.Αυτό ισχύει ακόμη και για τα 20 άρικα παιδια που παριστπάνουν τους ράμπο, ότι ούτε το νεαρό της ηλικία ςτους θα είναι ελαφρυντικό.

Το ίδιο θα πρέπει να προσέξουν και οι μηχανόβιοι της ΔΙΑΣ, γιατί αν νομίζουν ότι οι πολίτες και το κράτος τους πληρώνουν για να τρομοκρατούν,  ανυπεράσπιστες γυναίκες, παιδιά και γέρους, καλυπτόμενοι από τα μαύρα κράνη  τους, να ξέρουν ότι θα έρθει η στιγμή που θα μετανοήσουν σκληρά για αυτήν τη συμπεριφορά τους.Και η δικαιολογία ότι εκτελούσαν εντολή δεν θα είναι αρκετή για να τους απαλλάξει από τις βαριές κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν.

 Δύναμή όλων των παραπάνω  πρέπει να είναι η αγάπη του Λαού και όχι οι κυβερνήσεις των μειοψηφιών!

Συγχαρητήρια για όλο τον κόσμο που αψήφισε τις απειλές και έδωσε χθες το βροντερό του παρόν .

Οι αγώνες είναι μπροστά ! Τα μέτρα όσο και αν προσπαθήσουν να τα επιβάλουν,  ο ίδιος ο Λαός είναι σίγουρο ότι θα τους τα επιστρέψει στη μούρη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου