πηγή:http://www.voicenews.gr |
Αυτό τουλάχισον δείχνουν τα στοιχεία.
Το όχι στη λιτότητα που έγινε ναι οφείλεται στην έξυπνη μπλόφα της φράξιας Σόιμπλε και αποκάλυψαν οι ίδιοι οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης με πρώτο τον Φινλανδό Στούμπ και μετά τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που παραδέχονται πως τα χρήματα του προγράμματος -γεφυρα ύψους 12μιση δισ είναι..πολύ δύσκολο να βρεθούν.
Πως να βρεθούν όταν στο άκουσμα μόνο του δημοψηφίσματος ξόδεψαν 1δισ για να στήριξουν το νόμισμα στις αγορες...
Το αποκορύφωμα ήταν η σημερινή δήλωση Σόιμπλε για IOU ωστε να περιοριστεί η έλλειψη ρευστότητας, ενώ τρεις εβδομάδες πριν όταν συζητήθηκε μέσω Βαρουφάκη ξεσήκωσε θύελλα.
Σύμφωνα με το Capital.gr "Μεταξύ 7 – 20 δισ. ευρώ τοποθετεί τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs, σε σημερινή ανάλυσή της. Εκτιμά, πως το όριο πρόσβασης στην έκτακτη χρηματοδότηση του ELA θα αυξηθεί σταδιακά, αλλά υπογραμμίζει πως η επαναφορά της κανονικότητας στην λειτουργία του τραπεζικού συστήματος είναι μια μακρά διαδικασία.(σ.σ. δεν υπάρχει άμεση αποκατάσταση δηλαδή, το ξεχνάμε)
Ειδικότερα, η τράπεζα αναφέρεται στην κατ’ αρχήν συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης από τον ESM, καθώς και στο ποσό των 10-25 δισ. ευρώ που προβλέπεται σε αυτό για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας. Υπό το προτεινόμενο πλαίσιο, τα κεφάλαια για την διάσωση των τραπεζών θα αναπληρωθούν από τα έσοδα του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.
Όπως σημειώνει η Goldman Sachs, το κρατικό μερίδιο στις ελληνικές τράπεζες διαμορφώνεται στο 35-68% ενώ η νέα ένεση ρευστότητας ενδέχεται να μεταβάλλει αυτή τη μετοχική σύνθεση. Η πρόσφατη κλιμάκωση της κρίσης έχει εξαντλήσει την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών οδηγώντας σε ταχεία επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παραπάνω δυσκολίες, οι τράπεζες θα χρειαστούν κεφάλαια ύψους 7-20 δις. ευρώ, εκτιμά η GS.
Υπογραμμίζει, ωστόσο, πως αυτό το μέγεθος υπολογίζεται με βάση δύο προϋποθέσεις:
- Δεν θα ανακληθεί ο αναβαλλόμενος φόρος συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ
- Ο έλεγχος φερεγγυότητας των τραπεζών θα βασιστεί στα προ προβλέψεων κέρδη
Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις ο… λογαριασμός για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ανεβαίνει σημαντικά, σημειώνει η GS."
Να σημειωθεί ότι ασφυξία της Ελλάδας επιδεινώνεται μετά την απαγόρευση της συμμετοχής μας στη τράπεζα των BRICS αφού απαγορεύεται απο την συμφωνία όπως ανέφεραν πηγές του Μαξίμου.
Μοιάζει πως ο πρωθυπουργός έγινε δέσμιος απαιτήσεων με αντάλλαγμα χρηματοδότηση-φάντασμα. sperchogia-dousis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου