Powered By Blogger

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Στο τμήμα για... εξακρίβωση ο πρόεδρος και τέσσερα μέλη του συλλόγου που διαμαρτύρονταν την Τετάρτη εξώ από στο Μέγαρο



«Από τη μια μας έκλεψαν τα λεφτά, τις οικονομίες μιας ζωής, οικογένειες έμειναν στον δρόμο και συμπολίτες μας αυτοκτονούν και, από την άλλη, αντιμετωπίζουμε ένα κράτος καταστολής, όπου τα θύματα απάγονται και οδηγούνται σε αστυνομικά τμήματα».
Καταγγελία-σοκ πραγματοποιεί μέσω της «δημοκρατίας» ο πρόεδρος των μικροομολογιούχων Ελλάδος Γιάννης Μαρινόπουλος, ο οποίος μαζί με ακόμη τέσσερις μικροομολογιούχους οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για δήθεν εξακρίβωση στοιχείων, επειδή διαμαρτύρονταν!

Το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου ο πρωθυπουργός παρουσίαζε τις θέσεις της Ν.Δ. για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Συγκεντρωθήκαμε μερικές δεκάδες μικροομολογιούχοι στο πεζοδρόμιο επί της Βασ. Σοφίας, έξω από το Μέγαρο, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του Χρήστου Μπελέσκα στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και, παρότι η διαμαρτυρία μας ήταν καθ' όλα ειρηνική, οι αστυνομικοί με έντονο ύφος και σπρωξιές μάς ανάγκασαν να απομακρυνθούμε από το πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να πάμε στη νησίδα στη μέση του δρόμου. Φαίνεται όμως ότι ούτε αυτό ήταν... ικανοποιητικό» λέει στη «δημοκρατία» ο κ. Μαρινόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μικροομολογιούχοι κρατούσαν πλακάτ στη μνήμη του Χρήστου Μπελέσκα κι ένα πανό που έγραφε «Ο κλέφτης και ο ψεύτης επί δύο χρόνια κοροϊδεύουν 15.000 ελληνικές οικογένειες», με φωτογραφίες του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά.

«Περί τις 6.30 σταμάτησαν ακριβώς μπροστά μας δύο συμβατικά περιπολικά μάρκας Skoda Octavia και αστυνομικοί έβαλαν μέσα κακήν κακώς εμένα και ακόμη τέσσερις μικροομολογιούχους. Οταν ρώτησα τον ένα αστυνομικό τι είχε γίνει, γιατί μας πήραν, μου απάντησε: “Θα μάθεις στα κεντρικά”. Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, όπου επέμεινα να ρωτώ για ποιον λόγο βρισκόμασταν εκεί, για να μου απαντήσουν για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ είχαμε τις ταυτότητες πάνω μας και θα μπορούσε αυτό να έχει γίνει χωρίς να πάμε στο αστυνομικό τμήμα!» καταγγέλλει στη «δημοκρατία» ο κ. Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξακρίβωση διήρκεσε δυόμισι ώρες (!), όσο δηλαδή σχεδόν και η εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. «Είναι πασιφανές ότι απλά βρήκαν αυτόν τον τρόπο για να διαλύσουν τη διαμαρτυρία μας. Οταν ρώτησα έναν αστυνομικό στο τμήμα γιατί είχαμε οδηγηθεί εκεί, εφόσον δεν υπήρχε καμία παράβαση, μου είπε ότι υπήρχε εντολή άνωθεν να μη συνεχιστεί η διαμαρτυρία μας. Αθώοι πολίτες, θύματα της κυβέρνησης, να απάγονται από αστυνομικούς για να σωπάσουν» λέει ο κ. Μαρινόπουλος.


Αριστείδης Μάτιος
δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου