Powered By Blogger

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

        Τώρα, λίγο πριν τις εκλογές (απ'ότι όλα δείχνουν), καλό να κάνουμε μια επισκόπηση αυτής της σημαδιακής βουλής. Στις 4 Οκτώβρη του 2009 επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με μεγάλη νίκη επί της ΝΔ.Το ΚΚΕ χάνει λίγο από τα ποσοστά του, όπως και ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΛΑΟΣ ενισχύεται σημαντικά. Η οικονομική κρίση εμφανίζεται στο προσκήνιο και παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου ότι: "λεφτά υπάρχουν", και τα επιδόματα που θα δοθούν αρχικά, το αδιανόητο γίνεται πραγματικότητα : οι αγορές μας απειλούν ότι δεν θα μας δανείσουν άλλο. Τα spread ανεβαίνουν (μάθαμε και αυτόν τον όρο) και παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ότι τα κράτη δεν χρεοκοπούν, η οικονομική παρέμβαση από την Ε.Ε. ή το ....Δ.Ν.Τ. δεν αποκλείεται. Και ξαφνικά ο Καρατζαφέρης λέει ότι : "λεφτά υπάρχουν στο Δ.Ν.Τ. και μας περιμένουν"!
        Τον Μάιο 2010 στο Καστελόριζο αναγγέλλει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου ότι χρειάζεται η Ελλάδα την οικονομική στήριξη της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. Παρουσιάζεται το μνημόνιο όπου περιγράφονται τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα για να παίρνει τις δόσεις της βοήθειας (ήταν 500 σελίδες και μετά την αποτυχία του πολλοί βουλευτές θα ισχυριστούν ότι δεν το διάβασαν). Πρέπει  όμως να το εγκρίνει η βουλή, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι υπέρ, η αριστερά κατά, η Ν.Δ. κάνει δήλωση ότι είναι κατά και ο ΛΑΟΣ ψηφίζει υπερ!
          Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα λάβει οικονομικά μέτρα, που δεν θα έπαιρνε ποτέ σε άλλες περιστάσεις, και θα τα πάρει με το άλλοθι της πίεσης του Δ.Ν .Τ. (μετά από καιρό ο πρόεδρός του Στρος Καν θα ομολογήσει ότι είχε συνομιλίες από το 2009 για την είσοδο της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ.με ποιον άλλον...τον "λεφτά υπάρχουν"  Γ.Παπανδρέου!!!). Θα πάρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ έτσι τα λεφτά που έδωσε το '80 και το '90 στον κόσμο πίσω και με τόκο... Επομένως ήταν το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να βάλει την χώρα στο Δ.Ν.Τ. Είχε το άλλοθι ότι έδινε λεφτά στον κόσμο, ενώ τώρα που θα μας δανείσουν οι σύμμαχοι,θα ζοριστούμε αλλά θα έχουμε την εγγύηση (το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ...) ότι δεν θα διαλυθεί το μεταπολιτευτικό καθεστώς(θα τρώμε δανεικά).
         Η Ν.Δ. υπό τον Α. Σαμαρά το καταψηφίζει και διαγράφει την Μπακογιάννη που το υπερψηφίζει. "Είναι το φάρμακο που θα σκοτώσει τον άρρωστο" λέει για το μνημόνιο. Ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης ή είναι πατριωτική θέση λαϊκής δεξιάς ή καιροσκοπισμός; Τελικά μετά από δύο χρόνια γνωρίζουμε ότι έπρεπε για να κρατηθεί η μεταπολίτευση, ο ένας πυλώνας (Ν.Δ.) να δείξει ότι διαφωνεί,  μέχρι να φθαρεί ο άλλος (ΠΑΣΟΚ) για να το διαδεχθεί μέχρι να ξαναγίνει για να επαναληφθεί ένας καινούριος κύκλος.
         Η αριστερά (ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ) θα το καταψηφίσει γιατί διαφωνεί με τα αντιλαϊκά,αντεργατικά μέτρα. Αντιδρά στο Δ.Ν.Τ. και στην Τρόικα αλλά  δεν παρουσιάζει εναλλακτικό σχέδιο και μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι τα λεφτά υπάρχουν και ότι η κρίση είναι πλασματική!Και ότι οι τράπεζες έχουν τα χρήματα. Ο χρόνος έδειξε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σαν το πιθάρι των Δαναΐδων, όσα χρήματα και να πήραν ως οικονομική ενίσχυση πήγαν στο "βρόντο", έχουν απίστευτα ανοίγματα και τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου που έχουν επενδύσει τα χρήματά τους είναι "σκουπιδόχαρτα".
        Το ΛΑΟΣ θα ψηφίσει υπερ και ο Καρατζαφέρης θα λέει ότι ήταν η μεγαλύτερη πράξη του. Θα ισχυριστεί ότι φοβήθηκε να μην γίνει η Ελλάδα Αργεντινή. Πείνα,δυστυχία,αίμα. Υπάρχει ο κίνδυνος του τρίτου γύρου του ΚΚΕ που καραδοκεί με την αναμπουμπούλα. Δεν πείθει και προτάσσει τον κίνδυνο της Τουρκίας σε περίπτωση χρεοκοπίας. Εξ άλλου ψήφισε μόνο το άρθρο 1 μόνο: "για να πάρουμε τα λεφτά για τους μισθούς και τις συντάξεις όχι τα οικονομικά μέτρα". Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο άρθρο του μνημονίου αναφέρει ότι η "Ελλάδα παραιτείται οριστικά και αμετάκλητα από την εθνική κυριαρχία και από κάθε ασυλία που έχει ή που θα έχει". Ο ΛΑΟΣ θα δώσει το πατριωτικό άλλοθι στο μνημόνιο ότι δεν επικίνδυνο για το έθνος. Ο Καρατζαφέρης σε ένα κανάλι μικρής εμβέλειας (το 10) όταν ερωτάται γιατί το υπερψήφισε το μνημόνιο και αν χάνει την λαϊκή στήριξη εξαιτίας του απαντά ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να το ψηφίσει και ότι κέρδισε την καλή γνώμη των αστών και αν οι ψηφοφόροι του δυστροπούν  δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τον ξαναψηφίσουν!
           Στις δημοτικές περιφερειακές εκλογές τον Νοέμβριο του 2010, το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει Αθήνα Θεσσαλονίκη λόγω κακών επιλογών της ΝΔ και κούρασης του εκλογικού σώματος από κακούς κεντροδεξιούς δημάρχους. Στην Αθήνα ο Καρατζαφέρης θα στηρίξει τον Κακλαμάνη (θα τον αποδοκιμάσει ο αθηναϊκός λαός) αφήνοντας  χώρο στον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής με 5,29%....
       Το καλοκαίρι του 2011 με το μεσοπρόθεσμο γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή πολιτική και ο λαός αντιδρά με τις πλατείες, γεννιούνται νέοι πολιτικοί φορείς και ..το παρόν ιστολόγιο!
        Το θερμό καλοκαίρι με την βάναυση αστυνομική καταστολή ακολουθεί η παρέλαση της 28 Οκτώβρη όπου γίνεται έκρηξη λαϊκής οργής! Ο Γ. Παπανδρέου απαντά με δημοψήφισμα και αντιδρούν Σαμαράς και Αριστερά κατά! Σαρκοζί, Μέρκελ νουθετούν τον Παπανδρέου και του υποβάλλουν το ερώτημα και το πότε να γίνει το δημοψήφισμα! Έρχεται ο Γ.Παπανδρέου με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξεγερμένη! Παραιτείται και ο Σαμαράς κάνει κωλοτούμπα και στήρίζει μνημόνιο και δανειακή σύμβαση! Σχηματίζεται νέα κυβέρνηση με Παπαδήμο πρωθυπουργό από ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ!
          Η Ελλάδα οδεύει στο δεύτερο μνημόνιο και ο Καρατζαφέρης αποχωρεί από την κυβέρνηση ενώ δυο υπουργοί του (Γεωργιάδης και Βορίδης) διαφωνούν και προσχωρούν στη ΝΔ! Θα απέχει από την δεύτερη ψηφοφορία ο ΛΑΟΣ και ο Σαμαράς διαγράφει όποιον ψηφίζει κατά! Ο Καμμένος γίνεται λαϊκός ήρωας!Η Αριστερά κατά ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει διαρροές.Ο Βενιζέλος γίνεται ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς ο νέος κήρυκας του μνημονίου. Τώρα το σύστημα της μεταπολίτευσης κινδυνεύει και οι δυο πόλοι του συνεργάζονται ανοικτά.Ο Σαμαράς αναλαμβάνει την υπεράσπιση  του δεύτερου  μνημονίου και εκτοξεύει αντιαριστερά συνθήματα για να πολωθεί το πολιτικό σκηνικό και να σταματήσει η διαρροή προς τα αριστερά. Η μεταπολίτευση χαΐδευε την αριστερά αλλά τώρα κινδυνεύει με ανατροπή, ανακαλύπτεται κομμουνιστικός κίνδυνος. Γι'αυτό έγιναν οι δυο μεταγραφές στην ΝΔ γιατί έπρεπε να ξαναγίνει δεξιά και να κατηγορηθεί ο Καμμένος ως κομμουνιστής!                    
        Αποκαλύπτεται ότι "φουσκώθηκε" το έλλειμμα ώστε να οδηγηθούμε στο Δ.Ν.Τ.!Ο Πάγκαλος με αλαζονεία λέει ότι : "μαζί τα φάγαμε" και πέφτουν από τότε γιαούρτια στους θρασείς πολιτικούς!
            Η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί, ασιτία σε παιδιά δημοτικού,συνταξιούχοι αυτοκτονούν για να μην ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Η Αριστερά δεν ενώνεται, εμφανίζονται λαϊκές συσπειρώσεις όπως το ΕΠΑΜ του Καζάκη και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθίζηση του δικομματισμού....Θα οδηγηθούμε σε εκλογές; θα πολωθεί το εκλογικό σώμα; Γιατί η αριστερά δεν ενώνεται; Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης γίνεται σημείο αναφοράς από αρθρογράφους για την μελλοντική βουλή που θα σηματοδοτήσει το τέλος της μεταπολίτευσης.
             Το μέλλον άγνωστο,τουλάχιστον να γλυτώσουμε μια εθνική καταστροφή και να επανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία που απολέσαμε με τα μνημόνια. Τότε θα έχουμε και την εθνική αξιοπρέπεια που έγινε καπνός με τους "Τιτανικός" και " διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα" της διοίκησης Γ.Παπανδρέου. Έχουμε να κερδίσουμε περισσότερα απ'ότι να χάσουμε.                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου