Powered By Blogger

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Βρέθηκε περιέργως στη Ν.Υόρκη νεκρός ο στενός σύμβουλος του Σαρκοζί


 Βρέθηκε περιέργως στη Ν.Υόρκη νεκρός ο στενός σύμβουλος του Σαρκοζί
Νεκρός βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας, Ρισάρ Ντεκουέν. Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, δεν βρέθηκαν αποδείξεις εγκληματικής πράξης. «Δεν έχουμε καμία απόδειξη οτι πρόκειται για έγκλημα», δήλωσε στο πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας Πωλ Μπράουν.
Ο Ντεκουέν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει σε διάσκεψη του πανεπιστημίου Κολούμπια, αλλά το πρωί της Τρίτης -κατά την έναρξή της- δεν εμφανίστηκε. Οι συνάδελφοί του τηλεφώνησαν στο ξενοδοχείο. Όταν οι υπάλληλοί του άνοιξαν την πόρτα του δωματίου του, βρήκαν νεκρό τον Ντεκουέν και το δωμάτιο ακατάστατο.
Ο Ντεκουέν ήταν σύμβουλος του κράτους και διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών, ενώ το 2009 ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί το διόρισε επικεφαλής ειδικής επιτροπής με αντικείμενο μεταρρυθμίσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων διατέλεσε υπουργός προϋπολογισμού, ενώ μία από τις σημαντικότερες δράσεις του ήταν η δημιουργία, το 2001, ενός αναμορφωμένου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια για τους φοιτητές από μη προνομιούχες γειτονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου