Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Η μετα-κορωνοϊού εποχή τρομάζει γιατί όλοι καλούνται να ζήσουν μέσα στα οικονομικά «ερείπια» που άφησε πίσω του και γιατί με αφορμή την πανδημία καταπατήθηκαν βασικά συνταγματικά δικαιώματα όπως «του συνέρχεσθαι και του πηγαίνειν όπου θέλει».
Ποτέ στην ελληνική σύγχρονη Ιστορία για να βγει κάποιος από το σπίτι του και να πάει όπου ήθελε δεν χρειαζόταν να έχει πάνω του χαρτί που να το υπογράφει ο ίδιος. Αν το έλεγε αυτό κάποιος σε ψυχίατρο πριν 5 χρόνια την «τσίμπαγε» την ψυχιατρική αγωγούλα χαλαρά...
Τ
ρομάζουν οι πρακτικές παρακολούθησης που ακολουθούνται στην Κίνα και αφού δοκιμαστούν εκεί στην συνέχεια με «έντεχνο» τρόπο επιχειρούν να τις φέρουν και στις χώρες της Δύση αφού εκτός από τις κάμερες που τοποθετούνται έξω από τα σπίτια των πολιτών (ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr) τώρα τις εγκαθιστούν και μέσα και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση.
Φυσικά όλα αυτά γίνονται λόγω... κορωνοϊού, αυτό είναι το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές και αυτό ακριβώς θα είναι το ίδιο πρόσχημα που θα χρησιμοποιήσουν οι... δυτικές αρχές.
Το ρεπορτάζ του CNN αναφέρει την καταγγελία ενός Ιρλανδού ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κίνα. Ο άνδρας ανέφερε στο CNN πως όταν επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στη Νότια Κίνα, βρήκε μια κάμερα εγκατεστημένη έξω από την πόρτα του διαμερίσματος του. Για τον ίδιο και η οικογένεια του θα ξεκινούσε η καραντίνας διάρκειας δυο εβδομάδων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενώ δεν υπάρχει σχετικός νόμος, η Κίνα τοποθετεί κάμερες έξω, και πολλές φορές, μέσα στα σπίτια ανθρώπων που πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα με πολλούς να μιλούν για παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα.
Η Κίνα είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες κάμερες παρακολούθησης τους δρόμους. Οκτώ από τις πλέον επιτηρούμενες πόλεις στον κόσμο βρίσκονται στην Κίνα.
Tι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι δυστυχώς ο «Γουίνστον» από το «1984» που είχε μια τηλεορασίτσα στο γκρίζο δωματιάκι του και συνομιλούσε με τον «Μεγάλο Αδελφό» που τον παρακολουθούσε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, πολύ σύντομα θα φαντάζει ότι απλώς δεχόταν βιντεοκλήση από έναν φίλο...
Να πούμε κάτι πολύ σημαντικό: Στην Κίνα, οι κρατικές κάμερες παρακολούθησης (που είναι πάνω από 200 εκατομμύρια) βρίσκονται μαζί με τις κάμερες καταστημάτων και επιχειρήσεων και τις οικιακές κάμερες, συνδεδεμένες σε ένα ενιαίο δίκτυο επιτήρησης που πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορεί κανένα άτομο να υπάρξει μόνο του, έστω και σε κάποιο «τυφλό» σημείο, σε ένα σοκάκι, χωρίς να εντοπιστεί.
Ταυτόχρονα με την παρακολούθηση απο τις κάμερες εντός και εκτός σπιτίου θα παρακολουθείται και το κινητό μας τηλέφωνο.
«Για το καλό μας». Έτσι δικαιολογεί ο ειδικός Francesc Pujol την «εισβολή στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων», καθώς όπως τονίζει θα υπάρχει έλεγχος των πολιτών μέσω γεωγραφικής τοποθεσίας από το κινητό και όλο αυτό, ώστε να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού!
Ο έλεγχος των κινήσεων των πολιτών μέσω της γεωγραφικής τοποθεσίας είναι εξ ορισμού μια«εισβολή της ιδιωτικής ζωής» των ανθρώπων, αλλά θα είναι απαραίτητο εργαλείο για τη διαχείριση μελλοντικών επιδημιών.
Αυτό υποστηρίχθηκε από τον διευθυντή του Κέντρου MRI του Πανεπιστημίου της Ναβάρα, Francesc Pujol, ο οποίος θεωρεί ότι η γεωγραφική τοποθεσία θα είναι απαραίτητη εάν δεν θέλουμε «η χώρα να παραλύει κάθε δύο μήνες επειδή δεν μπορούμε να επιτύχουμε την διαχείριση νέων κρουσμάτων.»
Δηλαδή δεν την γλιτώνουμε με τίποτα και όλα αυτά με ένα ιό!
Ας κάνουμε και μια υπόθεση εργασίας. Για τον κορωνοϊό επέλεξαν στο σύνολό τους οι χώρες του πλανήτη να κλείσουν στα σπίτια άπαντες, από τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία και από τη Νορβηγία μέχρι τη Ναμίμπια και την Μποτσουάνα.
Υποτίθεται για να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού. Τώρα βέβαια πως αποφασίζουν την άρση των μέτρων απαγόρευσης ενώ η πανδημία ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ένα άλλο ζήτημα.
Αυτό μάλιστα προκαλεί μια εύλογη απορία. Αν ξαναέχουμε έξαρση τι θα συμβεί; Ξανά «lockdown»;
Και πέραν αυτού τι οικονομική ζωή μπορεί να υπάρξει όταν όλοι θα πρέπει να είναι ντυμένοι με μάσκες (στην Ελλάδα υποχρεωτικά) σαν τον Sub Zero από το Mortal Kombat, για να πιουν έναν καφέ, να φάνε κάτι σε μια ταβέρνα, ή να βγουν για διασκέδαση σε ένα μπαρ το βράδυ.
Η αναγκαία συνθήκη για να διασκεδάσει κάποιος ή για να βγεί να αγοράσει είναι η καλή, χαλαρή ψυχολογική διάθεση. Μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο με αναγκαστική αμφίεση επιζόντα βιολογικού πολέμου; Σαφώς όχι.
Ξέρουν όλοι τους σε όλες τις χώρες ότι θα προκληθεί μια οικονομική καταστροφή άνευ προηγουμένου, οπότε αναρωτιέται κάποιος γιατί το κάνουν αυτό;
Σκεφτόμενοι «νοσηρά» και «κακοπροαίρετα» έχουμε να πούμε το εξής: Για να υπάρξει μια παγκόσμια διακυβέρνηση και να επιβληθεί στους ανθρώπους θα πρέπει να υπάρχει ενα συνεχές άλυτο πρόβλημα το οποίο μπορεί να λυθεί μόνο από ένα παγκόσμιο κράτος.
Ένα παγκόσμιο κράτος μπορεί να προχωρήσει σε παγκόσμια διαγραφή χρέους γιατί δεν γίνεται να χρωστάει κάπου... λέμε τώρα...
Είναι η μόνη οντότητα που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο γιατί θα επιβάλλονταν στα συμφέροντα όλων των επιμέρους εθνών που θα το αποτελούν.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ν.Τραμπ και ο Μ.Τζόνσον που ήθελαν να προφυλάξουν τις οικονομίες τους έχουν δεχτει πυρά από το σύνολο των ΜΜΕ.
Πως το λέει το ρητό; «Δημιούργησε ένα πρόβλημα, προκάλεσε αντιδράσεις και πρόσφερε την λύση» αλλά είπαμε σκεφτόμαστε νοσηρά και καχύποπτα.
pronews.gr