Powered By Blogger

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Spiegel: Τέλος εποχής για τη δυναστεία Παπανδρέου;


“Καμία άλλη οικογένεια δεν έχει επηρεάσει τόσο το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας”, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό“Καμία άλλη οικογένεια δεν έχει επηρεάσει τόσο το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας”, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό
Αναδρομή στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αναφερόμενο, κυρίως, στη διακυβέρνηση της χώρας από την οικογένεια Παπανδρέου.
Παράλληλα, κάνει αναφορά στις παρούσες πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας, αλλά και στη σημερινή   ψηφοφορία στη Βουλή, που πρόκειται να κρίνει τόσο τη πολιτική μοίρα του Έλληνα πρωθυπουργού, όσο και της χώρας. Επίσης, το Spiegel εκφράζει την εκτίμηση πως “καμία άλλη οικογένεια δεν έχει επηρεάσει τόσο το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας, όσο η οικογένεια Παπανδρέου, τα τελευταία 50 χρόνια”.
Όλο, το δημοσίευμα:
“Ο Γεώργιος και ο Ανδρέας Παπανδρέου υπηρέτησαν ως πολιτικοί την Ελλάδα και σήμερα, ο γιος του τελευταίου διατελεί πρωθυπουργός της χώρας, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κατάστασης που έχει βρεθεί η χώρα τα τελευταία χρόνια.
Αυτές τις ημέρες, καθορίζεται η πολιτική μοίρα, τόσο του Έλληνα πρωθυπουργού όσο και της χώρας του. Μήπως πλησιάζει το τέλος μιας πολιτικής δυναστείας, που επί χρόνια διαμορφώνει το ελληνικό πολιτικό τοπίο;
Καμία άλλη οικογένεια δεν έχει επηρεάσει τόσο το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας, όσο η οικογένεια Παπανδρέου, τα τελευταία 50 χρόνια. Ο Γεώργιος Παπανδρέου διατελούσε πρωθυπουργός πριν το πραξικόπημα του 1967 και ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου προσπαθεί σήμερα, να συμμαζέψει τα οικονομικά συντρίμμια της χώρας του.
Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. Ίσως αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια του 59χρονου πολιτικού, να διασώσει τόσο τη θέση του, όσο και την οικογενειακή δυναστεία που επί χρόνια διαπρέπει στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου υπήρξε πρωθυπουργός τις χρονιές 1944-1945 καθώς και 1964-1965. Ο γιός του, Ανδρέας, και πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, οδηγούσε τη χώρα τις χρονιές 1981-1989 καθώς και 1993-1996. Οι δύο τελευταίοι χαρακτηρίστηκαν από πολλούς, τόσο ως οι «αρχιτέκτονες» της σύγχρονης Ελλάδας όσο και οι υπεύθυνοι για τα συνεχώς αυξανόμενα χρέη της χώρας τους.
Ο γιός του Ανδρέα Παπανδρέου και σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως μία θολή αντανάκλαση του δυναμικού και χαρισματικού πατέρα του, ο οποίος ίδρυσε το 1974 το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑΣΟΚ) και το οποίο εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός τρεις φορές με τη ψήφο του από το 1981 μέχρι το 1993.
Το 2009 ο νεότερος της δυναστείας Παπανδρέου ανέλαβε την ηγεσία της χώρας επισκιαζόμενος από τα βαριά πολιτικά ονόματα των προγόνων του. Μήπως φτάνει πλέον το τέλος αυτής της δυναστείας;”
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου