Powered By Blogger

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

                  Το σύστημα σώθηκε, πέρασε το μεσοπρόθεσμο δίχως αβαρίες ενώ τα υποκινούμενα επεισόδια διώξανε τον κόσμο από τις διαδηλώσεις. Το κατάφερε το σύστημα γιατί έχει δικούς του σε όλους τους χώρους από τον πατριωτικό-εθνικιστικό μέχρι αριστερίστικο-αντιεξουσιαστικό. Κατασκεύασε επεισόδια για να φανεί σαν σταθεροποιητικός παράγοντας, δηλαδή εμείς ή το χάος. Πενήντα τριακόσιοι πετάγανε πέτρες στην Πλατεία Συντάγματος ανενόχλητοι και τα ΜΑΤ έριξαν δεκάδες δακρυγόνα - ασφυξιογόνα με αποτέλεσμα οι διαδηλώτες να υποχωρήσουν στα στενά. Τα ΜΑΤ κατεδίωξαν τους ειρηνικούς διαδηλωτές στην Αθηνάς μέχρι και το Μοναστηράκι, ενώ οι γνωστοί - άγνωστοι ήσαν ακόμα στην Πλατεία Συντάγματος!
                 Πολλοί λένε ότι και το Μεσοπρόθεσμο δεν θα προχωρήσει και το Σεπτέμβρη θα πάμε σε εκλογές. Ελπιζω να διαψευσθώ αλλά δεν νομίζω να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Το πολιτικό τοπίο είναι αλήθεια πολύ ρευστό και δεν χωρούν προβλέψεις αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα φτάσει  μέχρι τέλους ! ΞΕΡΟΥΝ ότι η κοινωνία τους αποστρέφεται και θα γαντζωθούν στην εξουσία και στις καρέκλες τους. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν όλοι εκτός ενός το Μεσοπρόθεσμο. Πως πιστεύει κανένας ότι θα αντιδράσουν στην συνέχεια; Θα ψηφίζουν ΝΑΙ και μετά θα κάνουν δηλώσεις ότι ....να δεν συμφωνούν αλλά δεν γίνεται αλλιώς...
             Επομένως οι συγκρούσεις  εξτρεμιστών  "εθνικιστών"-"αντιεξουσιαστών" μπορούν να δώσουν άλλοθι στην κυβέρνηση ότι επίκειται εμφύλιος και ότι είναι ο μόνος σταθεροποιητικός παράγοντας... και ότι πρέπει να ανασταλούν άρθρα του Συντάγματος και αναβολή των βουλευτικών εκλογών! Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα δηλαδή! Και έδειξαν στην Κυβέρνηση ότι μπορούν να ελέγχουν καταστάσεις σε όλους τους χώρους και ότι δεν έχουν ενδοιασμούς!
           Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, την τελευταία λέξη θα την πει ο ελληνικός λαός!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου