Powered By Blogger

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Λουκάς Σταύρου. Η θέση μας για το εθνικό θέμα της Κύπρου

Η θέση μας για το εθνικό θέμα της Κύπρου είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που εκφράζουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι που στην καλύτερη περίπτωση δηλώνουν ότι θα επανατοποθετήσουν το κυπριακό στην βάση της εισβολής και κατοχής.
Για εμάς η βάση του κυπριακού προβλήματος δεν είναι η εισβολή και κατοχή , αλλά η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ – ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗΣ που μας το στέρησαν οι συμφωνίες της Ζυρίχης και το κατακτητικό και απεχθές σύνταγμα που προέκυψε από αυτές.

Αν θεωρήσουμε ως βάση την εισβολή και κατοχή που έγινε το 1974 και πέτυχε την συγκέντρωση των “τουρκοκυπρίων” σε μια ενιαία εδαφική ζώνη μαζί με τον εποικισμό την ανακήρυξη “κράτους” κλπ , τότε ξεχνούμε την κύρια αιτία του προβλήματος , που είναι η δια της βίας των άγγλων , αναγόρευση της μουσουλμανικής μειονότητος σε “τουρκοκυπριακή κοινότητα” με ποσοστοτικά δικαιώματα συμμετοχής στην παραγόμενη εξουσία , στο κράτος και την διοίκηση .

Από αυτή την αγγλοτουρκική επιβολή με την συναίνεση των προδοτών , δηλαδή της εθναρχούσας εκκλησίας και του Καραμανλή , εφόρμησαν οι όφεις που περιέσφιξαν , όπως στο σύμπλεγμα του Λαοκόοντα , τον κυπριακό ελληνισμό.
Τα λεγόμενα δικαιώματα των “τουρκοκυπρίων” δεν έχουν καμιά νομική βάση στο διεθνές δίκαιο αλλά εξεπήγασαν μέσα από τη βία των άγγλων κατακτητών και την καταπάτηση του θεμελιώδους δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και αυτοθέσμισης της κυπριακής κοινωνίας. Οι κατακτητές επέβαλαν την σχάση αυτής της κοινωνίας και την διεχώρησαν σε δύο κοινότητες στη βάση των θρησκευτικών οργανώσεων .
Με αυτά τα δεδομένα , εμείς ζητούμε την κατάργηση των όρων που επέβαλε η κατοχή , την κατάργηση της δικοινοτηκότητας και του διαχωρισμού της έννοιας του λαού σε κοινότητες και θρησκευτικά περιφράγματα.
Από αυτή τη θέση θα βαδίσουμε πρώτα από όλα προς μια ενιαία κοινωνία και εξ αυτής προς ένα ενιαίο εκλογικό σώμα και μια πραγματική δημοκρατία όπου κάθε πολίτης θα έχει μία ψήφο και η εξουσία θα παράγεται χωρίς διαχωρισμούς και ποσοστώσεις.
Αυτή τη δημοκρατία που έχουν όλα τα πολιτισμένα έθνη-κράτη διεκδικούμε και εμείς.

Συνεπώς έχουμε το δικαίωμα να αντιταχθούμε στους κατακτητικούς όρους ενός συντάγματος απεχθούς , που δεν έλαβε ποτέ την έγκριση του λαού επί του οποίου εφαρμόσθηκε και να προβούμε άμεσα στην κατάργηση αυτού του συντάγματος και στην θέσμιση ενός νέου συντάγματος που θα καταργεί την δικοινοτηκότητα και θα θέτει τις βάσεις μιας πραγματικής δημοκρατίας και τις δυνατότητες εξέλιξης της προς ένα λαϊκό πολίτευμα όπου θα εκφράζονται στην εξουσία οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας , ενάντια σε κάθε μορφή συσσώρευσης της εξουσίας και του πλούτου σε λίγα χέρια , ενάντια σε κάθε μορφή ολιγαρχίας.

Αυτή τη πραγματική οργανική δημοκρατία θα προτείνουμε στους εκτουρκισθέντες μουσουλμάνους και θα τους καλέσουμε να πάρουν ξεκάθαρη θέση πάνω σε αυτήν , να την αποδεχθούν ή να την απορρίψουν . Στη πρώτη περίπτωση σημαίνει πως θα είναι υποχρεωμένοι να αποκηρύξουν την τουρκική κατοχή και στη δεύτερη να συγχωνευτούν με την κατοχή οπότε θα χάσουν κάθε δικαίωμα πολίτου στη νέα ή δεύτερη κυπριακή δημοκρατία. Είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν .
Εμείς ταυτόχρονα θα καταθέσουμε το νέο σύνταγμα και την δεύτερη κυπριακή δημοκρατία που θα προκύψει από αυτό , ως την μόνη λύση του κυπριακού προς τα διεθνή φόρα και προς όλα τα κράτη και θα απαιτήσουμε τον σεβασμό σε αυτή τη δημοκρατία και στο νέο σύνταγμα της που εδράζεται πάνω σε αξίες και αρχές που συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.

Πάνω σε αυτή τη γραμμή θα οδεύσει ο διεθνής διπλωματικός αγώνας.
Από την άλλη όμως δεν θα μείνουμε αδρανείς ενώπιον της κατοχής. Εμείς λέμε ξεκάθαρα πως θα δρομολογήσουμε διαδικασίες στρατιωτικής ένωσης με την Ελλάδα και θα προετοιμάσουμε την ένοπλη σύγκρουση , αν χρειαστεί , με τους κατακτητές.
Επιπρόσθετα θα επιδιώξουμε νέες αμυντικές συμμαχίες με κράτη της Ευρώπης αλλά και με την Ρωσία που μαζί με τον ενιαίο στρατό με την Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα ατσάλινο τοίχος του ελληνισμού στη Κύπρο.

Γνωρίζουμε πως τα δεδομένα είναι τέτοια που δεν θα δώσουν στην υποψηφιότητα μας την δυνατότητα να κυβερνήσουμε εμείς το τόπο και να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμα μας. Δυστυχώς οι προδότες θα εξακολουθήσουν να σύρουν την πατρίδα στις ολέθριες επιλογές τους. Σημασία έχει μέσα από αυτές τις εκλογές να δημιουργήσουμε ένα οχυρό αντίστασης και σύγκρουσης με τους προδότες και τους κατακτητές στα δύσκολα χρόνια που έρχονται , και να μπορούμε να εκφράζουμε ένα εθνικιστικό λόγο που δεν θα εξαντλείται σε συνθήματα και παρελάσεις σε μνημόσυνα όπως κάνουν οι ακροδεξιοί , αλλά να δομείται με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις που με τον συνεχή αγώνα θα τις περάσουμε στην συνείδηση του κυπριακού ελληνισμού για να οργανώσουμε στη λαϊκή βάση την αντίσταση και να επιχειρήσουμε και κατευθύνουμε στη δεδομένη στιγμή την θυελλώδη σύγκρουση με το κατεστημένο .

Έχουμε την γνώση και την αποφασιστικότητα να οδηγήσουμε τις εθνικές δυνάμεις στη νίκη .

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος πρόεδρος κυπριακής “δημοκρατίας”


Πηγή

Ινφογνώμων Πολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου