Powered By Blogger

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το «ιατρικό» λάθος που πρόδωσε τους τέσσερις

Μοιραίο πρόσωπο για την ομάδα αποδείχθηκε ο 24χρονος Δ. Πολίτης...

Μοιραίο πρόσωπο για την ομάδα των ληστών του Βελβενδού αποδείχθηκε ο 24χρονος, Δημήτρης Πολίτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει έως τώρα η Αστυνομία για τον σχεδιασμό της διπλής ληστείας, ο Πολίτης ήταν αυτός που περίμενε τους συνεργούς του κοντά στον Πολύμυλο Κοζάνης, ντυμένος με ιατρική μπλούζα και οδηγώντας ένα κλειστό φορτηγάκι με πλαστά διακριτικά ασθενοφόρου.
Η σύλληψη του Πολίτη, που έγινε χάρη στην παρατηρητικότητα του πληρώματος ενός περιπολικού, ματαίωσε ουσιαστικά το σχέδιο διαφυγής των ληστών από το Βελβενδό.
Το σχέδιο ήταν απλό. Θα έφθαναν με το γαλάζιο βανάκι στο σημείο όπου περίμενε ο Πολίτης και από εκεί με το «ασθενοφόρο» θα διέφευγαν ανενόχλητοι, αφού είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι επρόκειτο για ασθενοφόρο-μαϊμού.
Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πολίτης με το «ασθενοφόρο» εκινείτο στην περιοχή του Πολύμυλου, όταν άρχισε η κινητοποίηση της Αστυνομίας για την καταδίωξη των ληστών.
Το πλήρωμα του περιπολικού που πήρε εντολές να συμμετάσχει στις έρευνες παρατήρησε ότι το «ασθενοφόρο» πέρασε δύο φορές από το ίδιο σημείο. Αυτό σε συνδυασμό με τα σήματα που έφερε τα οποία φάνηκαν ύποπτα στους αστυνομικούς, τους ώθησε να ζητήσουν έλεγχο στον αριθμό κυκλοφορίας από το κέντρο της Αμεσης Δράσης Κοζάνης.
Η απάντηση που πήραν ήταν ότι οι πινακίδες «δεν απασχολούσαν». Το πλήρωμα του περιπολικού έκανε σήμα στον οδηγό του «ασθενοφόρου» να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν υπάκουσε. Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να το καταδιώξουν και γρήγορα βρέθηκαν να οδηγούν, ενώ είχαν ζητήσει ενισχύσεις, στα παλιά ορυχεία της ΔΕΗ στο εγκαταλειμμένο χωριό Κόμανος της Κοζάνης.
Ηδη ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για τη σύλληψη του καταζητούμενου με ένταλμα για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Δημήτρη Πολίτη. Πράγματι, στον Κόμανο ο Πολίτης υποχρεώθηκε να σταματήσει, βγήκε από το αυτοκίνητο και άφησε κάτω το όπλο που έφερε. Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να παραδοθεί και εκείνος το έκανε χωρίς αντίσταση.
Αυτό που πρόλαβε, όμως, ήταν με αστραπιαία κίνηση να βγάλει την μπλούζα του, να της βάλει φωτιά και να την πετάξει μέσα στο φορτηγάκι προκειμένου να το κάψει ώστε να μην εντοπιστούν στοιχεία για τους συνεργούς του.
Περίπου την ίδια ώρα οι συνεργοί του Πολίτη, καταδιωκόμενοι και χωρίς να έχουν καταφέρει να τον προσεγγίσουν, κινήθηκαν προς τη Βέροια με το γαλάζιο βανάκι με το οποίο είχαν πάει στον Βελβενδό. Στη διαδρομή ακινητοποίησαν τον Κοζανίτη οδοντίατρο και του πήραν το τζιπ. Η ομάδα των ληστών που διέφευγε -ανάμεσά τους εκτιμάται ότι υπάρχει και μία γυναίκα- χρησιμοποίησε το τζιπ, ενώ ο γιατρός απελευθερώθηκε όταν συνελήφθησαν οι τρεις.
Μαζί με το Μιχαηλίδη, ο Πολίτης ήταν καταζητούμενος και κατηγορούμενος για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς. Και οι δύο, όπως πιστεύει η Αστυνομία, είχαν λάβει μέρος στη ληστεία στο Φιλώτα Φλώρινας, τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο Δημήτρης Πολίτης είναι ο μόνος από τους τέσσερις συλληφθέντες που δεν έχει σημάδια κακοποίησης. Το ρετούς στη φωτογραφία του που δόθηκε μετά τη σύλληψή του, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε για να αφαιρεθεί από τον λαιμό του το χέρι του αστυνομικού που τον κρατούσε προκειμένου να φωτογραφηθεί, αφού η στάση του, όπως και των υπολοίπων, ήταν αρνητική.
πηγή: tanea.gr


Περισσότερα: Το «ιατρικό» λάθος που πρόδωσε τους τέσσερις - Akous. Νέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου