Powered By Blogger

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Χουριέτ: "Ούτε ο Ερντογάν δεν θα μιλούσε έτσι για Ίμια"


Την ανάρτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νάσου Θεοδωρίδη, που ονόμασε «Καρντάκ» τις βραχονησίδες Ίμια, καθώς όπως δήλωσε ανήκουν στην Τουρκία, σχολίασαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, η Χουριέτ...

σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι ο "Έλληνας" βουλευτής του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Θεοδωρίδης, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «κατά τη γνώμη του τα Ίμια ονομάζονται Καρντάκ γιατί είναι πιο κοντά στην Τουρκία».

Η τουρκική εφημερίδα παραθέτει την ανάρτηση, που έγινε την ημέρα εκείνης της επετείου του 1996, η οποία ανέφερε: «η παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες», σημειώνοντας πως τα Ιμια «είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο»!!!

Μετά τη κατάπτυστη δήλωση αυτή ο Θεοδωρίδης διαγράφηκε (υποτίθεται) από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποπέμφθηκε και από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. (όλα αυτά, για τα μάτια του κόσμου!!)

Η Χουριέτ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τα σχόλια των Ελληνικών μέσων ενημέρωσης που έκανε λόγο για «προδοσία» από μέρους του Θεοδωρίδη, τονίζοντας ότι «Ούτε ο Ερντογάν δεν θα ισχυριζόταν κάτι τέτοιο».
24gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου