Powered By Blogger

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ: «ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»!!!


Αναφερθήκαμε χθες στον ουσιαστικό νικητή των ιταλικών Εκλογών, Μπέμπε Γκρίλο, γράφοντας πως δεν προκαλούν έκπληξη τα ποσοστά του, ειδικά σε όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς την ιταλική πραγματικότητα. Σήμερα, με μια συνέντευξή του που δημοσιεύει το "Θέμα", επιβεβαιωνόμαστε ακόμα περισσότερο στις αρχικές μας εκτιμήσεις. Μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη εδώ.
Εμείς, θα σταθούμε σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου να δείτε τη σύγκριση με τους εγχώριους πολιτικάντηδες - ακόμα και αυτούς που παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί - και να καταλάβετε πόσο μας κοροϊδεύουν:
- Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι το Κίνημα θα είχε προσχώρηση ψηφοφόρων από  την Αριστερά, αλλά από ό,τι φαίνεται οι ψήφοι προήλθαν από την Δεξιά  του Μπερλουσκόνι και την Λέγκα του Βορρά. Αν στις επόμενες εκλογές συγκεντρώσετε το 20% με ποιους θα συμμαχήσετε;
 
Για το Κίνημά μας, Αριστερά και Δεξιά είναι  δύο έννοιες ξεπερασμένες. Υπάρχουν μόνο οι πολίτες. Στις επόμενες εκλογές  δε θα συμμαχήσουμε με κανένα. Στόχος μας  είναι να γίνουμε η πρώτη πολιτική ομάδα της χώρας.

 
- Υποστηρίζετε ότι η πολιτική χωρίς χρήματα είναι υπέροχη. Για αυτό το λόγο δεν δεχθήκατε  την εκλογική αποζημίωση; Πως οργανώσατε την εκστρατεία σας χωρίς πόρους;

 
Η πολιτική είναι συμμετοχή, οι εκλογές  είναι μια προσφορά του πολίτη στην χώρα του. Τα χρήματα λοιπόν δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την προσφορά. Πριν το διαδίκτυο όποιος είχε τη δυνατότητα πρόσβασης στην τηλεόραση και τον Τύπο με τα χρήματά του, κέρδιζε. Με το διαδίκτυο τα χρήματα δεν είναι πλέον απαραίτητα, είναι όμως απαραίτητες οι ιδέες. Το διαδίκτυο είναι υπερ-δημοκρατικό και αντικαπιταλιστικό.

 
- Στο παρελθόν είχατε πει  ότι ο λαός πρέπει να διώξει όλους  τους «αχρείους πολιτικούς γιατί  δε μας αντιπροσωπεύουν». Με ποιους θα τους αντικαθιστούσατε;

 
Με απλούς πολίτες, τίμιους, προετοιμασμένους και ικανούς. Ο πολιτικός δεν είναι επάγγελμα, είναι μια υπηρεσία με συγκεκριμένο χρόνο. Οι βουλευτές στρατοπεδεύουν στη Βουλή εδώ και είκοσι, τριάντα χρόνια. Ηρθε η ώρα να εξαφανιστούν. 


- Συχνά ο ελληνικός Τύπος σας  συγκρίνει με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Πως βλέπετε αυτή τη σύγκριση; Νιώθετε ότι έχετε κοινά στην πολιτική σας;

Δεν γνωρίζω  το πρόγραμμά του. Επαναλαμβάνω όμως ότι το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν  ανήκει ούτε στην Αριστερά ούτε στην Δεξιά. Ξεπερνά κάθε ιδεολογικό διαχωρισμό.
ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ:
- Ο Γκρίλο ΔΕΝ κάνει τους γελοίους διαχωρισμούς ανάμεσα σε "αριστερά" και "δεξιά", παρά την επιμονή του ερωτηθέντα.Θεωρητικά, θα πουν κάποιοι πως το επαναστατικό του στυλ έχει περισσότερα κοινά με τους "αριστερούς". Όμως, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις στην Ιταλία οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ήταν ή πρώην "δεξιοί" ή ανένταχτοι!
Τι κάνουν οι εγχώριοι πολιτικάντηδες;;; Φροντίζουν να συντηρούν - με τη βοήθεια των ελεεινών Μμε - το δίπολο "αριστερά - δεξιά", φανατίζοντας τα πρόβατα εκατέρωθεν. Με εμπρηστικές δηλώσεις και πράξεις, ταμπέλες εν αφθονία και παρόμοιες παλαιοπρακτορίστικες τακτικές, κρατούν διασπασμένο τον ελληνικό λαό γιατί ξέρουν ΠΩΣ ΑΝ ΕΝΩΘΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ!
- Ο Γκρίλο ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ!Έκανε Εκλογές με ελάχιστους πόρους, νόμιμες συνδρομές ψηφοφόρων και ΚΑΜΙΑ κρατική ή παρακρατική επιχορήγηση!
Υπάρχει ΕΝΑΣ, ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ από τους εγχώριους λαμογιο - πολιτικάντηδες που να το κάνει αυτό;;; ΟΧΙ!!! Και όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά εχουν το θράσος, από "υπερλαϊκούς" μέχρι "υπερέλληνες" να επικαλούνται συνεχώς τον φτωχό λαό και τον πατριωτισμό, ενώ οι ίδιοι τα τσεπώνουν χοντρά από αυτόν!!!
Θα πει κάποιος "ναι, αλλά και σ' εμάς έχουν γίνει προτάσεις". Απαντάμε: Μπλα, μπλα, μπλα...! ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ!!! ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΠΗΞΑΜΕ!!! ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!
Θα μπορούσε και ο Γκρίλο να τσεπώσει την κρατική χρηματοδότηση "για το καλό του αγώνα", "για να μην τα φάνε τα λαμόγια" κλπ: Δεν το έκανε όμως, αποδεικνύοντας πως έχει ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ! Σε αντίθεση με τοθυς εγχώριους καλοπερασάκηδες.
- Ιδιαίτερα σημαντική είναι η άποψή του για το ρόλο του πολιτικού: Μιλά για νέους, τίμιους, προετοιμασμένους και ικανούς που πρέπει να αναδειχθούν, ενώ δεν θεωρεί την πολτιική επάγγελμα!
Αλήθεια, πόσοι από τους εγχώριους χαραμοφάηδες της βουλής συμφωνούν με τα λόγια του; Μήπως αυτοί που αν δεν εισέπρατταν μηνιαίως 20 χιλιάρικα όχι χαράτσια δεν θα είχαν να πληρώσουν, αλλά ούτε ένα ξεροκόμματο να φάνε;;;
Και ο πλέον ανυποψίαστος ή κομματικά φανατισμένος πολίτης, καταλαβαίνει τη χαώδη διαφορά των απόψεων του Γκρίλο με τους "δικούς μας εκπροσώπους". Όχι, δεν είναι τέλειος ο Ιταλός πρώην ηθοποιός. Αλλά και μόνο το γεγονός πως τον υβρίζουν και εδώ και στη γειτονική χώρα άτομα απ' όλο το φάσμα της πολιτικής, λέει πολλά!
Υ.Γ. Και μια παράκληση προς τα παπαγαλάκια των Μμε: Καλό είναι όταν μιλάτε για κάποιον, να έχετε στοιχειώδη γνώση περί αυτού. Διότι το να συγκρίνετε το δεκανίκι του εκάστοτε συστήματος Λαζόπουλο με κάποιον που εδώ και 8 χρόνια παίρνει σβάρνα τις πλατείες και τις γειτονιές μιας χώρας με 60 εκατομμύρια πληθυσμό μιλώντας ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, είναι τουλάχιστον γελίο. Όταν ο κάθε λα - Λάκης θα εκφέρει πολιτική άποψη που θα είναι δική του και όχι των νταβατζήδων του, τότε μπορεί να βρούμε κάποια ομοιότητα. Μέχρι τότε, ας συμβιβαστούμε με την ιδέα πως Γκρίλο στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν υπάρχει. Τουλάχιστον προς το παρόν.

πηγή
http://www.palo.gr/cluster/articles/ekklhsiastika-nea/667/?clid=7159897

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου