Θα έχετε ακούσει για τον Γκανέζο Καρδινάλιο Πήτερ Τάρκσον(Peter Turkson, γεννήθηκε το 1948) υποψήφιο για τον Παπικό θρόνο του οποίου τυχόν εκλογή κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι θα «επαληθευτεί» η γνωστή προφητεία του αγίου Μαλαχία(Καθολικού αγίου) ο οποίος έλεγε ότι ο τελευταίος Πάπας πριν το τέλος του κόσμου θα λέγεται Πέτρος (βλέπε εδώ).
Ιδού κάποια νεότερα στοιχεία:
Ο Turkson γεννήθηκε στο Wassaw Nsuta της Δυτικής Γκάνας από μητέρα Μεθοδίστρια και Καθολικό πατέρα.
Τον Οκτώβριο του 2011 ο Καρδινάλιος Turkson έκανε έκκληση για τη δημιουργία μιας «παγκόσμιας δημόσιας αρχής» και μιας «παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας» που θα ελέγχει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν καταστεί παρωχημένα και συχνά αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των κρίσεων. Το έγγραφο με τον τίτλο, «Προς μια Μεταρρύθμιση των Διεθνών Χρηματοπιστωτικών και Νομισματικών Συστημάτων στα Πλαίσια μιας Παγκόσμιας Δημόσιας Αρχής», (‘Towards Reforming theInternational Financial and Monetary Systems in the Context of aGlobal Public Authority’) ήταν πολύ συγκεκριμένο, και ζητούσε μέτρα για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Με άλλα λόγια – μια παγκόσμια κυβέρνηση, μια Νέα Τάξη Πραγμάτων στο φορολογικό σύστημα.
Ο «μαύρος Πάπας» θέλει μια Παγκόσμια Τράπεζα
Ως απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008, ο Καρδινάλιος Turkson και ο επίσκοπος Mario Tosoεπεξεργάστηκαν μια πρόταση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη δημιουργία μιας παγκόσμιας Δημόσιας Αρχής και μιας Παγκόσμιας Τράπεζας που θα είναι για το συμφέρον όλων των αναπτυσσόμενων χωρών. Το έγγραφο των 40 σελίδων παρουσιάστηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2011.
«Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση την οποία βιώνει ο κόσμος καλεί όλους, το κάθε άτομο και τους λαούς, να εξετάσουν σε βάθος τις αρχές και τις πολιτισμικές και ηθικές αξίες στη βάση της κοινωνικής συνύπαρξης», λέει το έγγραφο. Το έγγραφο καταδίκασε αυτό που αποκαλεί «ειδωλολατρία της αγοράς» καθώς και τη «νεο-φιλελεύθερη σκέψη» που αποβλέπει, λέει, αποκλειστικά σε τεχνικές λύσεις στα οικονομικά προβλήματα. "Στην πραγματικότητα, η κρίση αποκάλυψε συμπεριφορές, όπως ο εγωισμός, η απληστία και η συλλογική συσσώρευση αγαθών σε μεγάλη κλίμακα", ανέφερε, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται μια «ηθική της αλληλεγγύης» μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών. Μετάφραση; Αλληλεγγύη τωνελίτ και παγκόσμιος έλεγχος.
Ο Καρδινάλιος Turkson έχει πει ότι «αν ο Θεός θα επιθυμούσε να δει ένα μαύρο ως Πάπας, χάρη στο Θεό».
Ο χρονικογράφος της Καθολικής Εκκλησίας Rocco Palmoχαρακτήρισε τον Turkson ως έναν μοναχικό μελετητή της Αγίας Γραφής στη "Γερουσία" του Πάπα και πιστεύει ότι το οι πιθανότητες να είναι ο νέος Πάπας είναι αυξημένες λόγω του διορισμού του ως εκπροσώπου της Δεύτερης Συνόδου για την Αφρική το 2009. Με την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου XVI, ο Turkson θεωρείται “papabile” (πιθανός διάδοχος) στο επερχόμενο παπικό κονκλάβιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου