Powered By Blogger

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Tα 4,5 δισ. δολάρια αγγίζουν οι καταθέσεις της λίστας Λαγκάρντ


Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕΣτιγμιότυπο από συνεδρίαση της Προανακριτικής


Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Προανακριτικής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το συνολικό ύψος του ποσού που διακινήθηκε στη «λίστα Λαγκάρντ» έφτασε τα 4,5 δισ. δολάρια αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του ΣΔΟΕ που βρίσκεται στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι καταθέσεις στη λίστα φτάνουν τα 2,2 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, η Προανακριτική πρόκειται να καλέσει για να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη τους δύο εμπειρογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που συνέταξαν την πραγματογνωμοσύνη για το επίμαχο USB stick.

Στόχος των μελών της Προανακριτικής είναι να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις σε πολλά, όπως επισημαίνεται, σημεία που παραμένουν αδιευκρίνιστα σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της έρευνας της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, η Προανακριτική Επιτροπή που ασχολήθηκε το απόγευμα με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, αποφάσισε να καλέσει και όλους τους συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών που δεν έχουν καταθέσει, ώστε να απαντήσουν στο ερώτημα ποιο είναι το πρόσωπο στο οποίο έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς φύλαξη το επίμαχο «στικάκι».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου