Powered By Blogger

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Δύο γάιδαροι (CHP και ΑΚΡ) τσακώνονται σε ξένο «αχυρώνα»: «Εξαιτίας σας η Ελλάδα μας πήρε 18 νησιά»!

TO TOYΡΚΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ «ΚΛΙΜΑ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Ο αντιπρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζτούρκ Γιλμάζ (Öztürk Yılmaz) εκ νέου αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση του ΑΚΡ ότι «έθρεψε το θράσος της Ελλάδας»!
 
«Πίσω από την θρασύτατη συμπεριφορά της Ελλάδας βρίσκεται η μακροχρόνια σιωπή της Τουρκίας απέναντι στην κατοχή νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, η κυριαρχία των οποίων δεν μεταβιβάσθηκε με σαφείς διαδικασίες.
 
Η Τουρκία παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα σιωπηλή και η Ελλάδα προβαίνει σε δυσάρεστες προσεγγίσεις, με την αυτοπεποίθηση του ιδιοκτήτη στα εν λόγω. Η θρασύτητα αυτή πρέρχεται από τη σιωπή του ΑΚΡ»
 
Σαφώς αναφέρεται στα περιβόητα 18 νησιά τα οποία το CHP θεωρεί ότι η Ελλάδα «άρπαξε»!
 
Τα νησιά που ζητά το CHP βρίσκονται στο Βόρειο Αιγαίο, το Κεντρικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος. Σε αυτά είχε αναφερθεί από το βήμα της τουρκικής βουλής, την άνοιξη του 2013, και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου.
 
Αυτά είναι τα νησιά που θέλουν οι Τούρκοι
Βόρειο Αιγαίο:
1. Φούρνοι
2. Θύμαινα
3. Οινούσες
Ανατολικό Αιγαίο:
4. Παναγιά
Κεντρικό Αιγαίο:
5. Καλόγεροι
Κρητικό Πέλαγος:
6. Διονυσάδες
7. Κουφονήσι
8. Γαιδουρονήσι
9. Γαύδος
Δωδεκάνησα:
10. Αρκιοί
11. Αγαθονήσι
12. Κίναρος
13. Φαρμακονήσι
14. Καλόλιμνος
15. Πλάτη
16. Γυαλί
17. Λέβιθα
18. Σύρνα
Πόσα νησιά ζητάνε οι Τούρκοι;
 
Εκεί που δεν φαίνεται να τα βρίσκουν οι Τούρκοι, είναι ο αριθμός των νησιών. Ο Κιλιτσντάρογλου, σήμερα, έκανε λόγο για 18 νησιά. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως, ο ίδιος είχε κάνει λόγο για 16. Από την άλλη, το 2013, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε κάνει λόγο στην τουρκική βουλή για 25 νησιά.
 
Σύσσωμο το τουρκικό πολιτικό σύστημα αμφισβητεί όλες τις Συνθήκες και επιζητά την αναθεώρηση των συνόρων. Είτε βρίσκεται ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην εξουσία είτε το κεμαλικό κατεστημένο αυτό δεν αλλάζει ποτέ.
 
Η Τουρκία ακολουθεί την ίδια μακροχρόνια πολιτική. Το μόνο που αλλάζει και εχει την σημασία του είναι ότι όσο ο Ρ.Τ.Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία ο διεθνής παράγοντας λαμβάνει θέση υπέρ της Ελλάδας.
 
Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα έπρεπε να εφευρεθεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου