Powered By Blogger

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

«Μυστική επέμβαση» ΗΠΑ απέτρεψε ΕΙΣΒΟΛΗ στο Καστελόριζο! – Τι αναφέρουν Ισραήλ και Τουρκία! (ΒΙΝΤΕΟ)

tourkia apobasi

Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του καθηγητή Ι.Μάζη περί επικείμενης απόβασης των Τούρκων στο Καστελόριζο, ο τουρκικός τύπος αναφέρει πως υπήρχε μυστική «επέμβαση» των Ηνωμένων πολιτειών στην διένεξη που έχει προκύψει με θέμα τις βραχονησίδες Ίμια αλλά και γενικότερα την ένταση στο Αιγαίο.
Η «μυστική» παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς διπλωμάτες με σκοπό την μείωση των εντάσεων σε δύο χώρες, που αποτελούν τους κύριους «πυλώνες» του συστήματος ασφαλείας του ΝΑΤΟ στην ΝΑ Μεσόγειο.
Η Ουάσινγκτον, υποστήριξε ότι δεσμεύεται στο να μειώσει και άλλο την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.
Η αμερικανική παρέμβαση σε Αθήνα και Άγκυρα ενδεχομένως να αποσόβησε προετοιμασμένη τουρκική εισβολή σε ελληνικό νησί, η οποία ήταν σχεδόν έτοιμη.
«Άλλες πληροφορίες» από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για τουρκικό σχέδιο για κατάληψη του Καστελόριζου.
Εκτίμηση των ισραηλινών υπηρεσιών είναι ότι «πράγματι υπάρχει ανεξήγητη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας έναντι της Ελλάδας».
Οι Ισραηλινοί αναλυτές χαρακτηρίζουν «ακατανόητες» τις κινήσεις της Άγκυρας, καθώς η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ειδικά της Αεροπορίας είναι σε πολύ χαμηλό σημείο.
Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι «στα Δωδεκάνησα βρίσκεται η εστία της σύγκρουσης και πιθανότατα σε ένα εκ των Μεγίστη (Kαστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Στα Ιμια ή στην Παναγιά ή σε άλλα σημεία του Αιγαίο, απλά θα εκβιάσουν κίνηση, αλλά δύσκολα θα ρισκάρουν».
Τα νησιά είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, δεκάδες μίλια ή εκατοντάδες μακριά από την Ρόδο και την Κάρπαθο, τα τρία αυτά νησιά «συγκρατούν» την ελληνική ΑΟΖ η οποία συναντάται με την κυπριακή ΑΟΖ.
Ο Τούρκος εθνικιστής πολιτικός Ντεβλέτ Μπαχτσελί τόνισε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, εργάζονται πυρετωδώς για τη μείωση των εντάσεων, μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ουάσιγκτον έχει μια έντονη ανησυχία ότι μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ, υπάρχει φόβος ακόμη και για πόλεμο και αποσταθεροποίηση ολόκληρης της συμμαχίας.
Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την περιφερειακή στρατηγική των ΗΠΑ, όπως έχει φανεί και από την πολύ σημαντική στρατιωτική κινητικότητας. Το αεροπλανοφόρο “USS George H.W. Bush” στάθμευσε για δεύτερη εβδομάδα στον Ναύσταθμο της Σούδας.
Πριν από λίγες ημέρες (25/2), η 10η Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως σταθμό για την αποβίβαση εννέα ελικοπτέρων τύπου Μπλακ ΧΟκ και 70 ακόμη τμημάτων εξοπλισμού, τα οποία θα προωθηθούν στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησης, «Atlantic Resolve». Κατά την άφιξή των ελικοπτέρων, παρόντες ήταν ο πρεσβης των ΗΠΑ Τχζέφρι Πάιατ, ο αρχηγός των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων Ευρώπης Μπεν Χότζις και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στο ΝΑΤΟ «τη σημαντική στρατηγική θέση της, σταθερότητα και τον επαγγελματισμό των στρατιωτών μας».


 Όπου όμως και να θελήσουν να χτυπήσουν οι Τούρκοι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι πανέτοιμες για να ανταποδώσουν το «χτύπημα», κάνοντας τον Ερντογάν να μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που τα έβαλε μαζί μας.
pentapostagma.gr
 Makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου