Powered By Blogger

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

KYNIKH OMOΛΟΓΙΑ: «Ναι, εγώ έκαψα την ελληνική σημαία»

polytexneio
«Ναι, εγώ έκαψα την ελληνική σημαία. Το παραδέχομαι και το ομολογώ». Αυτά φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της κρατικής ασφαλείας ο 21χρονος άνδρας που συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης, γιατί ήταν ένας εκ των κύριων δραστών έκαψαν την ελληνική σημαία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Πολυτεχνείο.
Πρόκειται για Έλληνα ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε ποτέ ξανά απασχολήσει τις Αρχές.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, 20χρονος Έλληνας και 21χρονος από την Αλβανία, για παράβαση της vομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 21χρονος Έλληνας είπε ακόμη στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τους άλλους συλληφθέντες και ότι τους είδε πρώτη φορά στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης,
– αυτοσχέδιο βεγγαλικό,
– μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων,
– κουκούλα τύπου full face και τέσσερα γάντια,
– μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τρίφτης κάνναβης,
– συσκευή κινητής τηλεφωνίας  και δύο κάρτες SIM
Στην σπίτι του 21χρονου από την Αλβανία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μάσκα χιονοδρομίας, μαχαίρι, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα SIM  και κάρτα μνήμης.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους, εμπρησμού, έκρηξης απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένων  περιπτώσεων φθοράς, παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παράβασης του Νόμου περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί όπλων και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Τέλος, εξακριβώθηκε η εμπλοκή συνολικά δεκαεννέα 19 ατόμων, στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων και της Ν. Σμύρνης αλλά και στη διάπραξη άλλων αδικημάτων.
Οι δύο συλληφθέντες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα οδηγηθούν την Παρασκευή στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος των 19 ατόμων, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου