Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Τριήμερη προβολή για την ταινία «Έξοδος 1826»


Η ταινία «Έξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα θα προβληθεί στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων το τριήμερο 17-18-19 Μαρτίου. Ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων "Η Αγία Παρασκεύη" ανακοίνωσε ότι ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων μέσω του Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 7 Μαρτίου και την Τετάρτη 8 Μαρτίου τις απογευματινές ώρες 6 μμ-9μμ..Επίσης την Πέμπτη 9 Μαρτίου τις ώρες 9μμ-10μμ.
Όσοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν εισιτήρια, θα πρέπει να προσέλθουν τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας, επί της Δευκαλίωνος 7 στον πεζόδρομο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας, διευκρινίζει επίσης με ανακοίνωση του ότι, δεν θα δεχτεί απολύτως καμία προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία για κρατήσεις εισιτηρίων και θέσεων. Όσοι επιθυμούν θα πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι ή φίλοι ή συγγενείς να παραλάβουν τα εισιτήρια τους. Υπενθυμίζεται στο κοινό, ότι το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων όπου θα γίνει η προβολή της ταινίας, διαθέτει 250 θέσεις.
Η συγκεκριμένη ταινία «Έξοδος 1826» είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή και αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία.
Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος επιστρέφει στη Σαμαρίνα για να πάρει κι άλλους άντρες και να τους οδηγήσει στο Μεσολόγγι συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον σώμα, στη ντάπια του στρατηγού Μακρή. Έτσι, με τη βοήθεια του προσωπικού του φίλου Ηλία Μανάκα κι άλλους 25 άντρες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν στο Μεσολόγγι, τον Ζήση Χατζημάτη και τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους. Στις 31 Μαρτίου του 1826 ξεκινά η δύσκολη πορεία τους, μέσα από τα βουνά. Την ίδια ώρα, οι γυναίκες στο χωριό προσπαθούν να μάθουν από την Ελένη Φλώρου, την πραγματική αιτία της ξαφνικής φυγής των αντρών τους. Ο Ιμπραήμ πασάς και ο Τούρκος Φρούραρχος της Άρτας Ν. Σερβάν ετοιμάζουν την τελική επίθεση στο Μεσολόγγι.
 eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου