Powered By Blogger

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

H OΛΛΑΝΔΙΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ; (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

d0fb118b-4a69-425f-80e4-edaa867259c8

Το Reuters ανάρτησε τις πρώτες ώρες της Κυριακής μια φωτογραφία με τους ισλαμιστές οπαδούς του Ερντογάν που διαδήλωναν έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση εισόδου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ολλανδία.
Είναι η φωτογραφία που βλέπετε και τα «λέει όλα», καλύτερα από χίλιες λέξεις.
Οι οπαδοί του Ερντογάν κάνουν δύο χειρονομίες.
Μία με τον δείχτη υψωμένο και μια άλλη με όλα τα δάχτυλα ανοιχτά και τον αντίχειρα μέσα στην παλάμη.
Το ένα δάχτυλο υψωμένο είναι ο ίδιος χαιρετισμός που κάνουν και οι τζιχαντιστές και σημαίνει «ένας θεός, ένα ισλαμικό έθνος», δηλαδή ο ένας θεός του Ισλάμ θα κυριαρχήσει σε όλους τους ανθρώπους που θα εξισλαμιστούν και θα αποτελέσουν το ένα έθνος των μουσουλμάνων.
Ο άλλος χαιρετισμός, με τον αντίχειρα μέσα στην παλάμη, είναι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της «μητέρας οργάνωσης» όλων των τζιχαντιστών.
islamistes-630x400

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αφαίρεσε το πρωί του Σαββάτου από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την άδεια να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ για να παραστεί σε συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν και του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
Το υπουργικό συμβούλιο του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δικαιολόγησε την απόφαση του επικαλούμενο λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Ήδη οι Αρχές του Ρότερνταμ είχαν απαγορεύσει στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παραστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όμως ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είχε δηλώσει πως θα πήγαινε παρά την απαγόρευση.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης βγήκε εκτός εαυτού και αποκάλεσε την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες».
rotterntam-630x400
«Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», ήταν η απάντηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε στις κατηγορίες του Ερντογάν για «ναζί και φασίστες».
«Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο».
Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο ηγέτης της τουρκικής κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία δικαιούται να επιβάλλει κυρώσεις στην Ολλανδία.
«Να επιβάλλουμε κυρώσεις [στην Ολλανδία] είναι δικαίωμά μας. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν σωστό [να απαγορεύσουν την πτήση του Τσαβούσογλου]. Χώρες που υπερασπίζονται τη δημοκρατία ποτέ δεν πρέπει να κάνουν τέτοια πράγματα. Μιλάτε σχετικά με τη δημοκρατία αλλά ακυρώνετε την άδεια πτήσης ενός υπουργού της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ποτέ δεν θα το θεωρήσουμε αυτό σωστό. Είναι λάθος», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλώντας στο τουρκικό CNN το Σάββατο.
Νωρίτερα το Σάββατο ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει σε ζωντανή του συνέντευξη στο τουρκικό CNN ότι η Τουρκία θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις στην Ολλανδία εάν η χώρα αφαιρούσε την άδεια πτήσης του.


 
Έξαλλοι Τούρκοι διαδηλώνουν στο Ρότερνταμ
 Περισσότεροι από χίλιοι έξαλλοι οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το τουρκικό Προξενείο στο Ρότερνταμ για να διαδηλώσουν διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η ολλανδική Αστυνομία απέκλεισε από νωρίς με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οδοφράγματα τον δρόμο μπροστά από το τουρκικό Προξενείο και οι ισλαμιστές διαμαρτύρονται σε κοντινή απόσταση.
Οι οπαδοί του Ερντογάν φώναζαν ρυθμικά το όνομά του και τραγουδούσαν θρησκευτικούς ύμνους.
Οι εικόνες των έξαλλων Τούρκων «ανατρίχιασαν» την ολλανδική κοινή γνώμη και ενισχύουν την ακροδεξιά στις επικείμενες εθνικές εκλογές στην Ολλανδία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα και οι ακροδεξιοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι κάλεσαν τους οπαδούς τους στην Ολλανδία να βγουν στους δρόμους και να ενωθούν με τους ισλαμιστές του Ερντογάν.
Τουρκικές ιστοσελίδες έχουν πρωτοσέλιδο τις διαδηλώσεις των Τούρκων στο Ρότερνταμ και καλούν τους Τούρκους μετανάστες στη χώρα να βγουν στους δρόμους.
Οι Τούρκοι αποτελούν το 2,3% του πληθυσμού της Ολλανδίας και οι μουσουλμάνοι συνολικά το 5,8%.
Απελάθηκε η Τουρκάλα Υπουργός από την Ολλανδία
Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο φαίνεται η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να βγαίνει από αυτοκίνητο μπροστά από το κτίριο του προξενείου και να εμποδίζεται από την Αστυνομία όταν προσπαθεί να εισέλθει

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας έφθασε οδικώς στην Ολλανδία από τη γειτονική Γερμανία, αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ. Η ολλανδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει Τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στο ολλανδικό έδαφος στις κοινότητες των Τούρκων μεταναστών.
Έξω από το τουρκικό Προξενείο στο Ρότερνταμ συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου εκατοντάδες οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Γκρίζοι Λύκοι διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση εισόδου στην Ολλανδία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου