Powered By Blogger

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ν.Ρογκόζιν σε ΕΕ και ΗΠΑ: "Oι κυρώσεις σας δεν αξίζουν ούτε έναν κόκκο άμμου της Κριμαίας"


Το έχουν "χάσει" τελείως στην ΕΕ και επιβάλλουν ανύπαρκτες κυρώσεις στη Ρωσία "τιμωρώντας" δώδεκα υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, ανάμεσά τους και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος ήδη έχει "τιμωρηθεί" από τις ΗΠΑ
Ο τελευταίος απάντησε απαξιωτικά στις νέες "κυρώσεις" μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter: «Όλες αυτές οι κυρώσεις δεν αξίζουν ούτε έναν κόκκο άμμου από το έδαφος της Κριμαίας η οποία επιστρέφει στη Ρωσία».
Πέραν του Ρογκόζιν,"κυρώσεις" δέχθηκαν οι πρόεδροι της Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο, και της Κάτω Βουλής, Σεργκέι Ναρίτσκιν, καθώς και η βουλευτής Έλενα Μιζουλίνα, η οποία είναι εισηγήτρια νομοσχεδίων που επιτρέπουν σε περιοχές οι οποίες ανήκουν σε άλλα κράτη να εντάσσονται στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Στη λίστα της ΕΕ βρίσκονται, ακόμη, σύμβουλοι του προέδρου Πούτιν, όπως ο Βλάντισλαβ Σούρκοφ και ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, ενώ τη γλίτωσε ο Σεργκέι Ιβανόφ, προσωπάρχης της κυβέρνησης Πούτιν και πρώην υπουργός Άμυνας.
Στο κατάλογο και οι ανώτεροι αξιωματικοί του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Αλεξάντρ Νοσάτοφ και Βαλερί Κουλίκοφ- αμφότεροι στα ανώτατα κλιμάκια της διοίκησης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας-, και ο στρατηγός Ιγκόρ Τουρτσενιούκ, διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.
Επίσης, περιλαμβάνεται κι ένας ... δημοσιογράφος, ο Ντμίτρι Κισέλεφ, παρουσιαστής εκπομπής στο πρώτο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης και γνωστός για τις αντιαμερικανικές του και αντιομοφυλοφιλικές τοποθετήσεις του! Ποιος είπε ότι οι gay της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν παίρνουν (ή νομίζουν ότι παίρνουν...) την "εκδίκησή" τους;
Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται δύο προσωπικότητες από την Κριμαία: ο Μιχαήλ Μαλίτσεφ, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Αυτόνομης Δημοκρατίας και ο Βαλερί Μεντβέντεφ, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Σεβαστούπολης.
Οι κυρώσεις προβλέπουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση των περιουσιακών τους πόρων στην Ένωση, όπου ελάχιστοι από τους παραπάνω έχουν καταθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου