Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

"Άδειασμα" του Ιράν στις ΗΠΑ: Δεν δέχεται να πουλήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην ΕΕ λόγω Ρωσίας!


"Πόρτα" βρήκαν οι ΗΠΑ από το Ιράν στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν οικονομικά τους Ρώσους, καθως τους επέτρεψαν να πουλήσουν πετρέλαιο σε Ιαπωνία και 10 χώρες της ΕΕ, ελπίζοντας έτσι ότι θα χτυπήσουν τις ρωσικές εξαγωγές.
 
Η απάντηση του Ιράν ήταν μάλλον απρόσμενη: "Έχουμε υπό εμπάργκο και τις 27 χωρες της ΕΕ".
 
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι "παρά την άρση του εμπάργκο οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να σταματήσουν τις οικονομικές κυρώσεις. Θα ασκούμε πιέσεις για το πυρηνικο πρόγραμμα της Τεχεράνης".
 
Οι Ιρανοί ανακοίνωσαν ότι επιβάλλουν πλέον ... δικό τους εμπαργκο και σε πετρέλαιο και σε φυσικό αέριο στις 27 χώρες της ΕΕ λόγω της εχθρικής στάσης τους απέναντι στο Ιράν (εννοουν και εμάς βέβαια που τρέχουμε πίσω από αλλωνών τα συμφέροντα, τα δικά μας είναι αδιάφορα για τους πολιτικούς μας)
 
Η ελπίδα των Αμερικανών βρίσκονταν στο γεγονός ότι το Ιράν μετά απο τόσα χρόνια αποκλεισμού θα άρπαζε την ευκαιρια για να βγει από το περιθώριο.
 
Με το ιρανικό πετρέλαιο θα έριχναν τις τιμές, άρα και τα κερδη της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να ανακόψουν τον εκσυγχρονισμό των ρωσικών ΕΔ που θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος στα χρόνια που έρχονται.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου