Powered By Blogger

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Oι δυνάμεις ασφαλείας του Ντόνετσκ προσχωρούν στην Ρωσία - Έβαλαν τη σημαία στις ασπίδες τους


H Κριμαία σε ένα ακόμη βήμα προς την προσάρτηση στο ρωσικό κορμό, σταμάτησε κάθε μετάδοση Ουκρανικού καναλιού, αντί του πρώτου εθνικού καναλιού μεταδίδει το ρωσικό ΤΝΤ και «σήκωσε» δικό της τηλεοπτικό σταθμό το «Σταρ» της Αυτονομίας, την ίδια στιγμή χθες στις διαδηλώσεις στο Ντόνετσκ εμφανίστηκαν αστυνομικοί που στις ασπίδες τους είχανε την ρωσική σημαία, όπως αναμεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Αυτό μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ίντερφαξ» και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πώς το μόνο που περιμένουν όλοι για την απόσχιση και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία είναι το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου, το οποίο και τυπικά θα σφραγίσει την ιστορική αυτή απόφαση.
Στο Ντόνετσκ περίπου 10.000 φιλορώσοι διαδηλωτές επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον Βιτάλι Κλίτσκο -εκ των ηγετών της εξέγερσης κατά του Γιανουκόβιτς στο Κίεβο και υποψήφιο για την προεδρία της Ουκρανίας- και τελικά τον υποχρέωσαν  να ακυρώσει τη συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει στην πόλη.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή των αστυνομικών που σκοτώθηκαν στο Κίεβο σε συγκρούσεις με τους νεοναζί και τους φιλοδυτικούς.
Διαδηλωτές ανέβασαν μάλιστα τη ρωσική σημαία στο τοπικό αρχηγείο των υπηρεσιών ασφαλείας, με την ανοχή τους. Άλλωστε στο Κίεβο μόλις πριν λίγες εβδομάδες τους χαρκτήριζαν φονιάδες και τους κυνήγαγαν να τους σκοτώσουν ο νεοναζί που μετέπειτα κατέλαβαν την εξουσία. Υπενθυμίζουμε ότι εναντίον τους είχαν κινητοποιηθεί μέχρι και Τούρκοι Τατάροι, πολλοί εκ των οποίων εξτρεμιστές, με πέιρα από σφαγές στην Συρία που μεταφέρθηκαν επιγόντως στο Κίεβο μέσω των τουρκικών αερογραμμών.
Ο Κλίτσκο τελικά υποχρεώθηκε να ακύρωσει τη συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Πλατεία Λένιν. Αυτό που διαφάνηκε όμως από τα χθεσινά επεισόδια ήταν ότι ούτε και οι τοπικές αρχές είναι πολύ διαθέσιμες να πέρνουν εντολές από το Κίεβο, και ειδικά από τους αλλότριους εθνικά δυτικούς Ουκρανους που εχουν μάυρο παρελθόν καταγωγής από τα ουκρανικά SS του Β' ΠΠ.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μία τέτοια απόφαση, του λαού της Κριμαίας, είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και θα γίνει απολύτως σεβαστή από τη Μόσχα.
Όσον αφορά στην παύση της αναμετάδοσης των τηλεοπτικών προγραμμάτων της Ουκρανίας στην Κριμαία, η ελληνικής καταγωγής αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Κριμαίας Όλγα Κοβιτίδη δήλωσε πώς «αυτό έγινε για τεχνικούς λόγους».
«Χρειάζεται χρόνος για να μάθουμε τι έγινε και δεν μεταδίδονται τα Ουκρανικά κανάλια. Θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε τη βλάβη», δήλωσε η κ. Κοβιτίδη στο «Interfax». Είναι σαφές μετά από αυτή τη δήλωση τι ακριβώς συμβαίνει.
Έπεσε «μαχαίρι» στα ουκρανικά κανάλια και μεταδίδεται το ρωσικό ΤΝΤ και το κανάλι της «Αυτονομίας». Πρόκειται για απάντηση της Κριμαίας σε αυτό που έκανε η κυβέρνηση του Κιέβου στη δυτική χώρα. Απαγόρευσε δηλαδή την προβολή των ρωσικών καναλιών. Μιλάμε ήδη για έδαφος που τελεί υπό ρωσική κυριαρχία. Οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν τη βάση της κρατικής κυριαρχίας, και ιδιαίτερα εάν ένα κράτος μπορεί να διαδώσει την επίσημη "προπαγάνδα" του, σε αυτούς που θεωρεί πολίτες του.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου