Powered By Blogger

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Επιχείρηση «Βυζαντινός Άδης»: Έτσι έκλεψαν οι Κινέζοι τα μυστικά του F-35


Μια υπόθεση κατασκοπείας μέσω του διαδικτύου πριν από εφτά χρόνια, που πραγματοποίησε η  Κίνα είχε ως αποτέλεσμα την υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών αναφορικά με προηγμένες τεχνολογίες οι οποίες εφαρμόστηκαν στο πρόγραμμα του κινεζικού μαχητικού J-20.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα  Washington Post  λέγοντας πως η κινεζική επιχείρηση έγινε με στόχο την αμερικανική εταιρεία παραγωγής του μαχητικού F-35 Lockheed Martin σε μια επιχείρηση που οι αμερικανικές αρχές έδωσαν την κωδική ονομασία «Βυζαντινός Άδης».
Οι Αμερικανοί επίσημοι ανέφεραν πως τα υποκλαπέντα δεδομένα διοχετεύθηκαν στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα «τεχνικό γραφείο αναγνώρισης» που βρίσκεται στην επαρχία Chengdu. Στη συνέχεια τα δεδομένα αυτά που είχαν υποκλαπεί πέρασαν στην αεροπορική βιομηχανία AVIC (Aviation Industry Corp. of China) της οποίας θυγατρική είναι η Chengdu Aircraft Industry Group με την τελευταία να τα χρησιμοποιεί για την σχεδίαση τόσο του J-20 όσο και του  J-31.
Η κλοπή των δεδομένων των F-35 από την Lockheed Martin επιβεβαιώθηκε ύστερα και από τις σχετικά πρόσφατες φωτογραφίες του τρίτου πρωτότυπου του J-20 με αριθμό σειρά «2011» όπου παρατηρήθηκαν συγκεκριμένες βελτιώσεις σε σχέση με τα δύο πρώτα πρωτότυπα του J-10, βελτιώσεις που έχουν αναφορά στο αμερικανικό F-35.  
Ήδη το συμβούλιο επιστήμης και άμυνας του αμερικανικού Πενταγώνου αποκάλυψε στις αρχές του έτους ότι οι πληροφορίες και το σύστημα σχεδίασης του F-35 περιήλθαν στα χέρια των Κινέζων μέσω κυβερνοεπιθέσεων που είχαν πραγματοποιηθεί πριν εφτά χρόνια στην Lockheed Martin αλλά και άλλων παράλληλων επιχειρήσεων σε χώρες που έχουν παραγγείλει το αεροσκάφος όπως η Βρετανία, η Ιταλία, το Ισραήλ, η Αυστραλία, η Τουρκία  κ.α.
Σύμφωνα με το wantchinatimes τα πρώτα J-20 πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα δοκιμές όπλων στο κέντρο δοκιμών στο Cangzhou στη βόρεια επαρχία της Hebei ενώ τα πρώτα μαχητικά πρόκειται να εισέλθουν σε υπηρεσία όχι αργότερα από το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου