Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Βίντεο: Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά των διώξεων στους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου


Η βουλευτής του Σύριζα Ζωή Κωνσταντοπούλου (που μαζί με τους Μανώλη Γλέζο, Νίκο Βούτση και Αλέξη Μητρόπουλο ήταν αυτοί που διαφώνησαν στην κεντρική γραμμή του κόμματος για την συλλήβδην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής)εμφανίστηκε χθες στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα και έλαβε ξεκάθαρη νομική και πολιτική θέση κατά των διώξεων σε βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου.
"Στην υπόθεση αυτή θα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να περιφρουρήσουμε τις δημοκρατικές και συνταγματικές εγγυήσεις. Όταν η Δημοκρατία απεμπολεί τις εγγυήσεις που η ίδια έχει θέσει για την λειτουργία της, τότε έχει χάσει ένα μέρος του αγώνα και του παιχνιδιού. Δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο συναγωγής ή εξαγωγής συμπερασμάτων συλλογικής και αντικειμενικής ευθύνης μόνη η ιδιότητα του βουλευτή. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ αυστηροί σε αυτό το θέμα για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία στην χώρα μας. Δεν μπορεί να διολισθήσουμε σε ένα πεδίο αντικειμενικής ευθύνης, συλλογικής ευθύνης και συγκρότησης ενδείξεων από μία ιδιότητα που είναι ιδιότητα εντός του κοινοβουλίου."
Τέλος, για το έξω από κάθε όριο λογικής πόρισμα των εγκάθετων ανακριτριών που χαρακτηρίζουν ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης αυτούς που ακούνε ομιλίες της Χρυσής Αυγής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει ούτε στα αντικειμενικά ούτε στα υποκειμενικά στοιχεία του 187 άρθρο του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου