Powered By Blogger

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Έρευνες στα τυφλά



Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το άλυτο μυστήριο της εξαφάνισης του Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Τα σενάρια που έχουν ακουστεί είναι πολλά, τα περισσότερα μη τεκμηριωμένα. H CIA και η Interpol κορυφώνουν την αγωνία με νέες ανακοινώσεις, ενώ την ίδια ώρα οι συγγενείς των αγνοουμένων, βυθισμένοι στην οργή και στην απελπισία, αναζητούν απαντήσεις για την τύχη του αεροσκάφους και των 239 επιβατών. 

Το Boeing 777, από τα πιο αξιόπιστα είδη αεροπλάνου που κυκλοφορούν σήμερα, αγνοείται επί πέντε ημέρες χωρίς κανείς να γνωρίζει κάτι. Άραγε, η μυστηριώδης εξαφάνισή του οφείλεται σε έκρηξη βόμβας, μηχανική βλάβη ή αεροπειρατεία; Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι το ερώτημα αυτό δεν έχει απαντηθεί ακόμη. 

Η πτήση 370 της Malaysia Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο εξαφανίστηκε το Σάββατο πάνω από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, ανάμεσα στη Μαλαισία και στο Βιετνάμ. 

Το νέο στοιχείο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι μαλαισιανές Αρχές στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης είναι πως το Boeing εντοπίστηκε για τελευταία φορά από τα ραντάρ στη 01.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα) στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, ενώ εξαφανίστηκε για 45 λεπτά πριν το εντοπίσει ραντάρ του στρατού, στις 02.15, 200 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού Πενάνγκ, κοντά στα Στενά της Μάλακα.

Σενάριο 1ο: βόμβα
Δύο επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια. Θεωρητικά, αυτό ενισχύει το σενάριο ότι κάποιος τρομοκράτης με πλαστό διαβατήριο επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και το ανατίναξε. 

Σενάριο 2ο: αεροπειρατεία

Στοιχεία από το ραντάρ δείχνουν ότι, προτού εξαφανιστεί, το αεροπλάνο είχε ενδεχομένως αλλάξει κατεύθυνση για να επιστρέψει στη Μαλαισία. Σημαίνει, άραγε, αυτό ότι ένας αεροπειρατής απαίτησε από τον πιλότο να αλλάξει προορισμό; Σημειώνεται, ωστόσο, το πλήρωμα δεν έστειλε κάποιο σήμα για αεροπειρατεία.

Σενάριο 3ο: μηχανική βλάβη
Ενδεχομένως οι πιλότοι να αναγκάστηκαν να προσθαλασσώσουν το σκάφος και τελικά αυτό να βυθίστηκε αύτανδρο χωρίς να διαλυθεί. 

Σενάριο 4ο: Το λάθος του πιλότου

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι λανθασμένοι χειρισμοί του πιλότου συνέβαλαν στην πτώση του αεροσκάφους, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο δεν έχει αποκλειστεί.

Οργή των συγγενών 
Οι συγγενείς των επιβαινόντων της πτήσης MH370 αναζητούν απαντήσεις για την εξαφάνιση του μαλαισιανού Boeing. 

Οι οικογένειες με έκδηλη την οργή τους συγκεντρώθηκαν σε ξενοδοχείο στα βορειοδυτικά του Πεκίνου και απαιτούσαν ενημέρωση. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται και η κινεζική κυβέρνηση, διότι δεν τους είχε καν συναντήσει μέχρι τη Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του Boeing 777.

Κινέζοι συγγενείς αγνοουμένων, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους της κυβέρνησης και των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στο Πεκίνο, πέταξαν μπουκάλια εναντίον του, ζητώντας να τους πουν την αλήθεια για το περιστατικό εξαφάνισης του αεροσκάφους και για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα και από μαρτυρίες εννέα συνολικά Μαλαισιανών πολιτών, οι οποίοι έκαναν αναφορές περί «θορύβου και φώτων» που είδαν στον ουρανό στα βορειοανατολικά της χώρας, λίγο πριν την εξαφάνιση του αεροπλάνου από τα ραντάρ.

Ελλείψει πληροφόρησης για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι υπολογισμοί των πιθανοτήτων επιβίωσης εντείνουν καθημερινά την ανησυχία των συγγενών των επιβατών.













Έρευνες στα τυφλά για το αεροσκάφος-φάντασμα
Έρευνες στα τυφλά για το αεροσκάφος-φάντασμα


Η περιοχή όπου εκτείνονται οι έρευνες
Η περιοχή όπου εκτείνονται οι έρευνες


Προσευχές για τους αγνοουμένους
Προσευχές για τους αγνοουμένους




Το εσωτερικό ενός Boeing 777 όμοιο με αυτό που εξαφανίστηκε
Το εσωτερικό ενός Boeing 777 όμοιο με αυτό που εξαφανίστηκε


Αγωνία για τους αγνοούμενους επιβάτες
Αγωνία για τους αγνοούμενους επιβάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου