Powered By Blogger

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ρωσία: Έρευνα και κατά του νεοναζί ηγέτη του «Σβόμποντα» Όλεγκ Τιαγκνιμπόκ


Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να επέμβει καταλυτικά στην Ουκρανία. Αυτό υποδηλώνουν οι δικαστικές έρευνες κατά των νεοναζιστών του Κιέβου που ενεργοποιούνται πλέον από τη Μόσχα η μία μετά την άλλη. 
 
Η ρωσική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Ουκρανού ηγέτη του νεοναζιστικού κόμματος Σβόμποντα Όλεγκ Τιαγκνιμπόκ, για την συμμετοχή του σε πολεμικές ενέργειες εναντίον των Ρώσων στρατιωτών στην Τσετσενία στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Επιτροπή Έρευνας.
 
Ο Τιαγκνιμπόκ πολέμησε «εναντίον των ομοσπονδιακών δυνάμεων στο πλευρό των Τσετσένων αυτονομιστών το 1994-95», αναφέρει ο Βλαντίμιρ Μαρκίν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Έρευνας.
 
Έρευνα έχει επίσης ξεκινήσει και για άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο αδελφός του Όλεγκ Τιαγκνιμπόκ και ο ηγέτης του παραστρατιωτικού βραχίονα του «Σβόμποντα», «Πράβι Σεκτόρ» (Δεξιός Τομέας) Ντμίτρο Γιάρος, εναντίον του οποίου έχουν ασκηθεί ήδη διώξεις στη Ρωσία για «υποκίνηση στην τρομοκρατία».
 
«Είναι πλέον προφανές ότι πολλοί ακραίοι Ουκρανοί ακτιβιστές, που ζητούν την εξόντωση των Ρώσων, διαθέτουν μεγάλη πείρα όχι μόνο στην υποκίνηση, αλλά και στα βασανιστήρια και τις δολοφονίες Ρώσων πολιτών», σημείωσε ο Μαρκίν, για να προσθέσει ότι οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για να ασκήσουν στο μέλλον κατηγορίες εναντίον των υπόπτων και να ζητήσουν την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.
 
Είναι πλεόν, επίσης, προφανές, ότι με αυτές τις καταγγελίες η Ρωσία προετοιμάζει το έδαφος για ευρεία στρατιωτικο-πολιτική επέμβαση στην Ουκρανία, για να «καθαρίσει» εντελώς το τοπίο από τα κακοποιά στοιχεία - και δεν αστειεύεται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου