Powered By Blogger

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Βίντεο: Η καταστροφή της Νιμρούδ και όλα τα πολιτιστικά εγκλήματα της ISIL - Κάποιοι θέλουν το ξαναγράψιμο της Ιστορίας

ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΥΠΟΠΤΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
Η εγκληματική ισλαμιστική οργάνωση ISIS που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της μετά τις γενοκτονίες χιλιάδων ανθρώπων κυρίως Ελληνορθοδόξων και Σιιτών (μη αρεστών πληθυσμών στην Δύση λόγω ρωσοφιλίας) προχωρά σε συστηματική "Γενοκτονία Μνήμης και της Ιστοριας" με την ανοχή των υποτιθέμενων δημοκρατικών δυτικών χωρών καταστρέφοντας ανενόχλητοι τα μνημεία της Νιμρούντ!
Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η νέα επίθεση στην ιστορία του Ιράκ που  εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές του ISIS ισοπεδώνοντας με μπουλντόζα τα αρχαία στο Νιμρούντ της Μοσούλης, και ήδη τα φρώδη βίντεο κάνουν το γύρο του κόσμου από χθες.
Σε μία πράξη που η Unesco χαρακτήρισε «έγκλημα πολέμου» και καταδικάζουν αρχαιολόγοι και αρχές, το ISIS ξέσπασε στα μνημεία που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Τίγρη και εκτιμάται ότι κατασκευάστηκαν τον 13ο αιώνα π.Χ.
Μετά το τελευταίο περιστατικό που κατέστρεψαν τα μνημεία στο μουσείο, η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, δήλωσε: «Δε μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί.
Η ηθελημένη καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς συνιστά έγκλημα» και επιπλέον έκανε έκκληση, μάλιστα, σε όσους ζουν στο Ιράκ και αλλού και ειδικά στους νέους «να κάνουν οτιδήποτε δυνατό για να προστατεύσουν την κληρονομιά τους, να την διεκδικήσουν σαν να είναι δική τους και σαν κληρονομιά όλη της ανθρωπότητας».
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Τζιμ Μούιρ, η καταστροφή στη Νιμρούντ συγκρίνεται με την καταστροφή των μνημειωδών αγαλμάτων του Βούδα της Μπαμιγιάν του 6ου αιώνα μ.Χ. από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν το 2001.
Οι τζιχαντιστές εξαπολύουν αυτές τις επιθέσεις καθώς υποστηρίζουν ότι τα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία ευνοούν την ειδωλολατρία και ταυτόχρονα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο: «Στρέφουν την προσοχή μακριά από άλλα γεγονότα και ήττες» διευκρινίζουν οι ειδικοί.
"Τρίχες κατσαρές" για να τεθεί το θέμα λαϊκά. Τα αρχαία αυτά δεν ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ. Κάποιοι επιτρέπουν αυτά τα εγκλήματα διότι τα νεοταξίτικα κέντρα εξυσίας επιθυμούν το "ξαναγράψιμο της Ιστορίας". Για να γίνει αυτό δεν πρέπει να υπαρχουν μνημεία να αντικρούουν τις νέες "ιστορικές αλήθειες" όπως και γραπτές πηγές (δεν είναι τυχαίο που τα βιβλία θα γίνουν ηλεκτρονικά, και δεν είναι τυχαίος ο νόμος που ορίζει οποιοδήποτε χάρτινο βιβλίο άνω των 100 ετών ως κειμήλιο που πρέπει να παραδίδεται στο κράτος, σε κάποια χρόνια από σήμερα δεν θα υπάρχει γραπτό κείμενο στα χέρια κανενός)
Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καταδίκασε τις νέες ακρότητες των τζιχαντιστών, την καταστροφή της αρχαίας πόλης του Νιμρούντ στο βόρειο Ιράκ. Μάλιστα τη χαρακτήρισε ως «έγκλημα πολέμου».
«Η σκόπιμη καταστροφή της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς είναι έγκλημα πολέμου και μια επίθεση κατά της ανθρωπότητας», τόνισε ο Μπαν Κι Μουν και ανέφερε πως όλοι οι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες θα πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους για να καταγγείλουν αυτές τις επιθέσεις.
Όλα αυτά είναι "τζούφια" ευολόγια, όπως "τζούφιοι" είναι και οι υποτιθέμενοι βομβαρδισμοί των δυτικών κατά του ΙSIL. Eίναι τελείως αναποτελεσματικοί σε βαθμό που πολλοί αναρωτιούνται μήπως όλως τυχαίως είναι και σκόπιμο. 
Το ISIL διαθέτει βαρύ οπλισμό σε κοινή θέα δεν είναι μια ελαφριά τρομοκρατική οργάνωση που κρύβεται σε δέντρα και βουνά. Στη δε Ράκα που  πραγματοποιούν εφοδιασμούς πετρελαίων, υπάρχουν ουρές οχημάτων σε μήκος 40 χλμ! Γιατί οι Αμερικανοί δεν "ξεπαστρεύουν" τόσο εύκολους στόχους;
Αυτά τα κτήνη που καταστρέφουν την Νιμρούντ, βρίσκονται σε κοινή θέα, και χρησιμοποιούν μπουλντόζες, και όμως είναι ανενόχλητοι "επί το έργον".

Ακολουθούν και άλλα βίντεο με άλλες φρικιαστικές πολιτιστικές καταστροφές. Φυσικά θα πρέπει να αναρωτηθουμε για την τύχη και των δικών μας πολιτιστικών μνημείων εδώ στην Ελλάδα, που φιλοξενούμε άγνωστο αριθμό, φανατικών "εν υπνώσει" μέχρι να επιλέξει "κάποιος" (ποιος άραγε;) να τους "ξυπνήσει"; Θα προστατέψουμε τον Παρθενώνα μας; Ή θα γίνονται φιλοσοφικές συζητήσεις στην τηλεόραση και κούφιες πολιτικές δηλώσεις;
id
 Ραγίζουν την καρδιά όλα όσα δημοσιεύει αυτή η εξαιρετικά βρώμικη και απάνθρωπη οργάνωση.Αυτοί όμως είναι οι φυσικοί αυτουργοί, τι γίνεται με τους ηθικούς αυτουργούς που την δημιούργησαν και ακόμα αρνούνται να την "αποσυναρμολογήσουν";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου