Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Τουρκία: Με το… βλέμμα στην Ευρώπη - Δασκάλα θρησκευτικών επιτίθεται φραστικά σε μαθήτριες λέγοντας πως «σας αξίζει ο βιασμός»!

Μια δασκάλα, που διδάσκει το Κοράνι και τη ζωή του Μωάμεθ, σε γυμνάσιο της πόλης Τοκάτ, στη βόρεια Τουρκία, είπε σε κάποιες από τις μαθήτριες της τάξης της ότι τους αξίζει ο βιασμός, επειδή δεν φορούν την ισλαμική μαντίλα!
Η τάξη αυτή είναι προαιρετική και την παρακολουθούν 17 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Το περιστατικό συνέβη στις 9 Μαρτίου, όταν κατά την ώρα του μαθήματος της συγκεκριμένης δασκάλας, που στην δημοσιότητα έχουν δοθεί μόνο τα αρχικά της, L.Y.I, κάποιοι μαθητές και μαθήτριες έκαναν θόρυβο, αντί να προσέχουν στο μάθημα.
Τότε η δασκάλα, φανερά εκνευρισμένη, είπε στις μαθήτριες: «Αφού δεν καλύπτετε το κεφάλι σας, το να σας βιάσουν ή να σας κάνουν οτιδήποτε κακό, επιτρέπεται από το Ισλάμ».
Αυτή την επίμαχη φράση της δασκάλας, η οποία προφανώς προέρχεται από τις διδαχές του Κορανίου αφού το δίδασκε ούτος ή άλλως  κατήγγειλαν γονείς των μαθητριών στον τουρκικό Τύπο και ανέφεραν ότι επιθυμούν την απόλυσή της.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών, η δασκάλα προέτρεψε επίσης τους μαθητές να προσεύχονται για τη μνήμη της Özgecan Aslan, που δολοφονήθηκε με φρικιαστικό τρόπο στις 13 Φεβρουαρίου στην Τουρκία και όχι να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις για τον θάνατό της...
Ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε ότι η δασκάλα έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε, αλλά οι γονείς επιμένουν, ότι αν δεν απολυθεί θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου