Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Η λίστα Λαγκάρντ στο Ειδικό Δικαστήριο: Περιείχε 13 αρχεία με το όνομα Παπανδρέου

ΚΑΙ 2 ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Η λίστα Λαγκάρντ στο Ειδικό Δικαστήριο: Περιείχε 13 αρχεία με το όνομα ΠαπανδρέουΜε την προβολή της περίφημης λίστας Λαγκάρντ συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.
Εγινε μάλιστα, προβολή των αρχείων της παλιάς λίστας σε αντίγραφο αλλά και αυτής που ήρθε για δεύτερη φορά από τη Γαλλία, προκειμένου να έχουν οι δικαστές μία εικόνα των ηλεκτρονικών αρχείων, αλλά και αυτών που διεγράφησαν.
O Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου σε μια αποστροφή του λόγου του σχολίασε την προβολή της νέας και της παλιάς λίστας Λαγκάρντ λέγοντας με χιούμορ ότι «ούτε στις ΗΠΑ δεν γίνονται τέτοια πράγματα».
Νέα λίστα και παλιά
Η προβολή των αρχείων έγινε με τη βοήθεια του ειδικού πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ Απ. Δελτσίδη. Κατά τη διάρκεια της προβολής διαπιστώθηκε ότι η παλιά λίστα είχε 2059 ονόματα ενώ η νέα 2062.
Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησε να ανοιχτούν και να προβληθούν όλα τα αρχεία τα οποία διαπιστώθηκε κατά την εγκληματολογική έρευνα ότι ανοίχτηκαν από διάφορους χρήστες.
Ο πρώτος φάκελος που επεδείχθη στο δικαστήριο με την ονομασία GREECE περιείχε συνολικά 2.062 αρχεία.
Στις 30/9/2010 ανοίχτηκαν 24 αρχεία τα οποία παρουσιάστηκαν ενα-ενα στο δικαστήριο.
13 αρχαία Παπανδρέου
Ενα από τα αρχεία που ανοίχθηκαν ήταν στο όνομα Παπανδρέου. Η υπεράσπιση επισήμανε ότι συνολικά στη λίστα υπάρχουν 13 αρχεία με το όνομα Παπανδρέου, ενώ το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου 2010 ανοίχθηκαν μόνο τρία αρχεία με το όνομα Παπανδρέου.
Επισημάνθηκε ακόμη ότι οι όροι που αναζητήθηκαν ήταν Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Κοζάνη και ζητήθηκε ο μάρτυρας να αναπαραστήσει τις αναζητήσεις.
Σε αναζήτηση με κριτήριο PAPACONSTANTIN εντοπίστηκαν δύο αρχεία.
Η υπεράσπιση επισήμανε ότι το πρώτο από αυτά δεν έχει ανοιχτεί την επίμαχη ημερομηνία. Στη συνέχεια η αναζήτηση έγινε με τον όρο PAPAKONSTANTIN και εντοπίστηκαν δύο αρχεία που αφορούν τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.
Η υπεράσπιση επισήμανε ότι τα επίμαχα αρχεία δεν ανοίχτηκαν εκείνη τη νύχτα.
Με τον όρο KOZANI εντοπίστηκαν πέντε αρχεία για τα οποία επίσης επισημάνθηκε ότι δεν ανοίχτηκαν τη νύχτα που ο πρώην υπουργός φέρεται να παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ.
Όταν η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να δει και τα ποσά από ορισμένους λογαριασμούς το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να εξετάσει αν αυτό μπορεί να γίνει σε δημόσια συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου