Powered By Blogger

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ιδού το νέο τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς: Stealth, με τεχνητή νοημοσύνη και τουρκικά όπλα...

ΤΟ FX-1 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σε μια ιστορική συγκυρία, όπου λόγω Μνημονίων και ασφυκτικού ελέγχου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της οικονομικής ρευστότητας της Ελλάδας , δεν υπάρχουν κονδύλια στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ούτε για τα στοιχειώδη και πολλά από τα σύγχρονα οπλικά συστήματα τίθενται εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας, η Τουρκία παρουσίασε το νέο εγχώριας ανάπτυξης μαχητικό της το οποίο προορίζεται να πετάξει το 2023, στην επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους!
Είναι μια stealth σχεδίαση που θυμίζει αρκετά το αμερικανικό μαχητικό F-22 Raptor, αν και είναι τελικά μονοκινητήριο για λόγους περιορισμού του κόστους του και έχει αναπτυχθεί σχεδιαστικά σε συνεργασία με την σουηδική εταιρεία SAAB που έχει μεγάλη εμπειρία και παράδοση στην σχεδίαση πρωτοποριακών αεροπορικών συστημάτων.
Η τουρκική εθνική αεροναυπηγική εταιρεία ΤUSAS, παρουσιάζοντας το νέο εγχώριο μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος της Turk Hava Kuvvetleri, το οποίο θα αντικαταστήσει σταδιακά τα 215 F-16 (σε βάθος 15ετίας) τόνισε ότι "έχουν επιλυθεί όλα τα σχεδιαστικά προβλήματα και μαζί με το μαχητικό θα αναπτυχθούν και νέα όπλα αέρος-αέρος και αέρος εδάφους εγχώριας παραγωγής για να το εξοπλίσουν".
Το Project γνωστό ως FX-1, θα ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία, αισθητήρες τεχνητής νοημοσύνης, εξελιγμένο ραντάρ AESA και οι περισσότερες από τις λειτουργίες του χειριστή θα μπορούν να μεταβιβάζονται στον κεντρικό υπολογιστή του αεροσκάφους με την ... σκέψη του πιλότου, βάσει των όσων δήλωσαν τα στελέχη της TUSAS.
Το αεροσκάφος θα δεχθεί κατ'αρχήν παραγγελία για 100 μαχητικά τα οποία θα αρχίσουν να εντάσσονται το 2025 στην τουρκική Αεροπορία με στόχο τα 300 μαχητικά μέχρι το 2035, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η αποσυρση των F-16.
Δηλαδή η Τουρκία οδεύει προς ένα ομοιογενή στόλο 400 μαχητικών stealth το 2035 με τα 100 αυτά, τα F-35 να έχουν παραδοθεί μέχρι το 2024 με αρχή παραδόσεων το δεύτερο εξάμηνο το 2017, σε 34 μήνες από τώρα.
Τίποτα στο ελληνικό αμυντικό σύστημα δεν είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει αρχικά το F-35 και η μαζική είσοδος των FX-1, θα θέλει ακόμα περισσότερα μέσα και συνολική μετάλλαξη της ελληνικής αεράμυνας προς αντιμετώπιση ενός κινδύνου που απειλεί να διαλύσει το ελληνικό σύστημα ασφαλείας
Οι συγκρίσεις με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Αεροναυπηγική Βιομηχανία και τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι πραγματικά απογοητευτική και το ερώτημα είναι "Που πάμε;".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου