Powered By Blogger

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

«Νorman Αtlantic»: Έλληνας ο νεκρός - Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου (upd2)

ΟΙ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 160



Ανανέωση (18:50) Έλληνας είναι τελικά ο νεκρός. Αναγνωρίσθηκε η ταυτότητά του, ενώ υπάρχουν και δύο ακόμα τραυματίες.
 
Σύμφωνα με το RCC της Ρώμης, μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων,προκύπτει ότι o νεκρός άνδρας ονομαζόταν DOULIS GEORGE (Έλληνας υπήκοος).
 
Πληροφορίες από ιταλικές πηγές ότι το πλοίο Norman Atlantic έχει προσδεθεί με το ιταλικό ρυμουλκό ανοιχτής θαλάσσης «Marietta Barretta»
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιώργος Ντούλης και η σύζυγός του, στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο διαφυγής από το φλεγόμενο πλοίο και ενώ επιχειρούσαν να μπουν στη σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκαν στην γλύστρα και παγιδεύτηκαν. Οι διασώστες επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν, όμως ο άντρας εγκλωβίστηκε στη γλίστρα. Η γυναίκα διασώθηκε, αλλά ο άνδρας έχασε τη ζωή του. 
Την ίδια ώρα, υπάρχουν δύο τραυματίες, εκ των οποίων ένας επιβάτης και ένα μέλος του πολεμικού ναυτικού.
Ωστόσο, την πληροφορία για το νεκρό επιβεβαίωσε ο ναύαρχος Τζοβάνι Πετορίνο, ο οποίος είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων της ιταλικής ακτοφυλακής. Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο άνδρας έχασε τη ζωή του στη στιγμή που εγκατέλειπε το πλοίο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ansa η σορός του Γιώργου Ντούλη βρίσκεται σε σκάφος και μεταφέρεται προς το Μπρίντιζι.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι, έχει επιστρέψει στο Παλάτζο Κίτζι από τη Φλωρεντία που βρισκόταν για να παρακολουθήσει από κοντά την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων. 
 
-----------------------------------------------------------
 
Aνανέωση (18:05) Επιβεβαιώνει το Λιμενικό ότι εντοπίστηκε ένας νεκρός στη γλίστρα του πλοίου Norman Atlantic
 
Τα στοιχεία του θανόντος δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί. Στην ίδια γλίστρα διεσώθη γυναίκα και μεταφέρθηκε στο Πρίντεζι της Ιταλίας
 
Επιβεβαιώθηκε από το RCC της Ρώμης ότι ανασύρθηκε ένα άτομο νεκρό (άνδρας), που είχε εγκλωβιστεί στη γλίστρα διάσωσης επιβατών του πλοίου
 
Στους 158 έχει ανέλθει μέχρι στιγμής ο αριθμός των διασωθέντων από το Norman Atlantic
 
--------------------------------------------------------
 
Τραγική τροπή φαίνεται να παίρνει το θρίλερ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, «Νorman Αtlantic» στο οποίο τα ξημερώματα της Κυριακής (28/12) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.
 
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της Corriere della sera κάνουν λόγο για έναν νεκρό  - Δεν επιβεβαιώνει εκπρόσωπος του Ρέντσι
 
Σύμφωνα με την υπουργό Αμύνης της Ιταλίας, Ρομπέρτα Πινότι, η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του «Norman Atlantic» θα διαρκέσει όλη νύχτα. Όπως επισήμανε η υπουργός σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Οι επιχειρήσεις για τη μεταφορά των επιβαινόντων του πλοίου που φλέγεται θα παραταθούν μέχρι τη νύχτα».
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν διασωθεί 156 άτομα. Απομένουν ακόμα περισσότερα από 300
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου