Powered By Blogger

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Βουλγαρία VS Ελλάδα

Την στιγμή που οι Τσίπρας-Ερντογάν δημιουργούν έναν Μουσουλμανικό στρατό στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, οι Βούλγαροι ενισχύουν τον φράχτη τους, τον οποίο επαινούν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί. Οι Βούλγαροι κάνουν επίσης μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα, και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δηλώνει ότι αν η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει, ας ζητήσει από την Βουλγαρία να τελειώσει μέσα σε μία μέρα τους λαθρεμπόρους. Βλέπε άρθρο Breitbart. “Bulgarian Army Conducts Major Exercise On Greek Border, Offers To Solve Migrant Crisis In A Day”, Μάρτιος 2016.
Χάρτης 1

Να θυμίσω ότι την Θράκη μοιράζονται τρεις χώρες, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βουλγαρία. Επομένως από τους χειρισμούς του Τσίπρα δεν περιμένει μόνο η Τουρκία να επωφεληθεί, αλλά και η Βουλγαρία, γιατί είναι δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι θα θέλουν με κάποιον τρόπο να απομονώσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αν η Ελλάδα γίνει μία Οθωμανική επαρχία. Και μόνο μέσω της Βουλγαρίας και των Σκοπίων μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Βλέπετε ότι και η Αλβανία, η οποία από το 2014 αποτελεί επισήμως υπό ένταξη στην ΕΕ χώρα ελέγχει τα σύνορα.
Οι Τούρκοι, υποτίθεται ότι είναι στο πλευρό του Τσίπρα εναντίον των νέων Ευρωπαϊκών συνόρων, όπως τα δημιουργεί η Ευρώπη στα Σκόπια και την Βουλγαρία, υποχωρώντας από την γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας. Οι Τούρκοι σίγουρα έχουν όφελος να απορροφήσουν, έστω και διπλωματικά, την Ελλάδα, και να φτάσουν στα Σκόπια. Αλλά είναι δυνατόν οι Τούρκοι να είναι τόσο τρελοί, ώστε την στιγμή που βρίσκονται σε πόλεμο με την Ρωσία, το Ιράν, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Συρία, αλλά και σε μία σύγκρουση με τις ΗΠΑ στην Συρία και το Ιράκ, και με τον εμφύλιο να μαίνεται με τους Κούρδους στο εσωτερικό τους, να πάνε και σε έναν πόλεμο και με την ΕΕ, χτυπώντας με τον Τσίπρα τα νέα Ευρωπαϊκά σύνορα στα Σκόπια και την Βουλγαρία?
Παρόλο που από τους Ερντογάν-Νταβούτογλου όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς, μου φαίνεται πιο πιθανό η Τουρκία να επιδιώκει την ένταση στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, ώστε την κατάλληλη στιγμή να μπει στην Θράκη για να προστατεύσει τον Μουσουλμανικό πληθυσμό. Νομίζω ότι αυτή είναι μία πιο σοφή στρατηγική από την σύγκρουση με την ΕΕ στα Σκόπια. Φαντάζομαι ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο η Τουρκία θα αφήσει την Βουλγαρία να πάρει ένα κομμάτι της Θράκης, ώστε να υπάρχει ένα φράγμα και πάλι μπροστά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, προκειμένου να είναι και οι Ευρωπαίοι ευχαριστημένοι. Δεν εννοώ ότι η Τουρκία θα ξεσηκώσει τους μετανάστες στην Ελλάδα εναντίον των Σκοπιανών. Οι Τούρκοι έχουν τον Τσίπρα θεό, δεν νομίζω να τον πουλήσουν τόσο εύκολα. Ο Ερντογάν θα ενεργοποιήσει τους πράκτορες του αν πάρει εντολή από τον Τσίπρα, επομένως ο Τσίπρας θα έχει την ευθύνη του τι θα συμβεί.
Η άλλη λύση είναι να συμφωνήσουν η Ελλάδα, η Τουρκία και η ΕΕ ότι θα δοθούν οικονομικά ανταλλάγματα στην Ελλάδα και την Τουρκία, και ο Τσίπρας με τον Νταβούτογλου να μην ξεσηκώσουν τους μετανάστες στα σύνορα εναντίον των Σκοπιανών και των Βουλγάρων, προκειμένου να έχει αφορμή ο Τουρκικός και ο Ελληνικός στρατός να επέμβει.
Δεν πρέπει επίσης να παραγνωρίζει κανείς ότι αν η Τουρκία ικανοποιήσει στην Θράκη και το Αιγαίο τις διεκδικήσεις της, η Ελληνική αριστερά θα έχει ένα τεράστιο όφελος, γιατί η Ελλάδα δεν θα χρειάζεται πλέον το ΝΑΤΟ. Ούτε καν την Ρωσία δεν θα χρειάζεται η Ελλάδα για προστασία από την Τουρκία. Η Τουρκία θα έχει ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις της στα Ελληνικά σύνορα, και με τους εποίκους που θα φέρουν στην Ελλάδα ο Τσίπρας και ο Ερντογάν η Ελλάδα θα είναι και σε μεγάλο βαθμό μία Μουσουλμανική χώρα. Επομένως όχι μόνο δεν θα χρειάζεται η Ελλάδα το ΝΑΤΟ και την Ρωσία για να την προστατεύσουν από την Τουρκία, αλλά η Ελλάδα θα είναι σε μεγάλο βαθμό υπό την προστασία της Τουρκίας, ως επαρχία της.
Εικόνα 2 Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron επισκέφτηκε και επαίνεσε την Βουλγαρία για τον φράχτη της. Στην φωτογραφία ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός τον ξεναγεί για να του δείξει πόσο καλά φυλάσσονται τα Βουλγαρικά σύνορα με την Τουρκία.

“Bulgarian Army Conducts Major Exercise On Greek Border, Offers To Solve Migrant Crisis In A Day”, Μάρτιος 2016
http://www.breitbart.com/london/2016/03/06/bulgarian-army-conducts-major-exercise-on-greek-border-offers-to-solve-migrant-crisis-in-a-day/

iakovos jazz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου