Powered By Blogger

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ειδικό Δικαστήριο: Οι «καυτοί» διάλογοι Παπακωνσταντίνου – Εισαγγελέως και οι αποδοκιμασίε

Καυτούς διαλόγους είχε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την... Εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της απολογίας του για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η ένταση ήταν τέτοια που κάποια στιγμή σημειώθηκαν και αποδοκιμασίες, από πολίτες που παρακολουθούν τη δίκη

Οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις της Εισαγγελέως προς τον κατηγορούμενο οδήγησαν αρκετές φορές σε κόντρες και σε ειρωνικά σχόλια εκατέρωθεν.
Εισαγγελέας (Ξένη Δημητρίου): Γιατί χαρακτηρίσατε το έγγραφο της Γαλλίας που συνόδευε τη λίστα ως «φερετζέ»;
Παπακωνσταντίνου: Μας το έδωσαν χωρίς να καλυπτόμαστε νομικά για χρήση της λίστας για φορολογικούς λόγους. Μόνο διακριτική μεταχείριση μπορούσαμε να κάνουμε.
Εισαγγελέας: Ανοίξατε,λέτε μόνο τρία αρχεία,ενώ έχουν ανοίξει 24 τί έγινε;
Παπακωνσταντίνου: Δεν ξέρω ποιος μπορεί να τα άνοιξε. Αλλωστε οι ημερομηνίες των αρχείων αυτό προκύπτει από τις πραγματογνωμοσύνες δεν είναι πραγματικές είναι φερόμενες. Αν ισχύει αυτό που σκέφτομαι ότι κάποιοι μου έστησαν αυτή την ιστορία μπορεί να είναι η απάντηση σε σάς για το ποιοι άνοιξαν τα αρχεία.

Ο πρώην υπουργός στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο ότι το στικάκι που έδωσε αυτός στον Ιωάννη Διώτη δεν βρέθηκε ποτέ. Το στικάκι που είναι στη δικογραφία είναι άλλο, τόνισε ο πρώην υπουργός συμπεραίνοντας ότι «με αυτά τα δεδομένα μπορούσαν να γίνουν πολλά με τις επεμβάσεις σε αυτή τη λίστα...».
Εισαγγελέας. Γιατί δώσατε στη γραμματέα σας; Μπορούσε να μπει μια καθαρίστρια και να τα πουλήσει;
Παπακωνσταντίνου: Αν επρόκειτο για καθαρίστρια θα μπορούσε και από το δικό μου να φύγει. Και εκεί έμπαινε καθαρίστρια.
Εισαγγελέας: Δηλαδή από το ΣΔΟΕ δεν θα διέρρεε και ήταν ασφαλής η λίστα στη γραμματέα σας;
Παπακωνσταντίνου: Βεβαίως γιατί από το ΣΔΟΕ είχαν διαρρεύσει συγκεκριμένα έγγραφα (αναφέρεται σε ένα προς ένα). Αρα ήταν πιο ασφαλής στο γραφείο της γραμματέως μου.
Εισαγγελέας: Τι άλλαξε στο ΣΔΟΕ και δώσατε τη λίστα μετά στο Διώτη;
Παπακωνσταντίνου: Αλλαξε το ότι είχαν γίνει σημαντικά βήματα, όπως ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα,αλλά και μηχανισμοί ελέγχου, ενώ ο κ. Διώτης ήταν πρώην εισαγγελέας,ενέπνεε εμπιστοσύνη και ήταν δεν ήταν από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ.
Πρόεδρος: Δεν έχουμε εδώ κατηγορούμενο το ΣΔΟΕ έχουμε ξεφύγει από το θέμα...
Εισαγγελέας: Πως δώσατε το στικάκι σε άνθρωπο της ασφαλείας σας να το πάει στον Διώτη. Δεν φοβηθήκατε μήπως το πάρει, το πουλήσει, το χάσει; Τέτοια εμπιστοσύνη;
Παπακωνσταντίνου: Στον άνθρωπο αυτό εμπιστευόμουν κάθε ημέρα τη ζωή μου δεν θα εμπιστευόμουν το στικάκι;
Εισαγγελέας: Αλλο η ζωή, άλλο ένα στικάκι

(αποδοκιμασίες από τους πολίτες που παρακολουθούν τη δίκη, οι οποίοι θεώρησαν ότι η Εισαγγελέας έβαλε ένα στικάκι πάνω από την ανθρώπινη ζωή).tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου