Powered By Blogger

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Αυτονομιστικός «άνεμος» και στις ΗΠΑ από τους Καουμπόηδες του Τέξας

usaΑυτονομιστές του Τέξας : «Δεν έχουμε κανένα λόγο να παραμείνουμε εντός των Ηνωμένων Πολιτειών»
Περίπου 150 μέλη ρωσικών και ευρωπαϊκών εθνικιστικών  κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της Χρυσής Αυγής, αλλά  και του γερμανικού Εθνικό Δημοκρατικού κόμματος , συναντήθηκαν στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη, για να «στοχοποιήσουν» την Δύση για τη στάση της στο θέμα της ουκρανικής κρίσης και για να προωθήσουν τις «παραδοσιακές αξίες».
Σύμφωνα με άρθρο της ρωσικής εφημερίδας Vzgliad.ru επ’ ευκαιρία του συνεδρίου , εμφανίσθηκε και ο εκπρόσωπος του αυτόνομου κινήματος  απόσχισης του Τέξας , ο οποίος μάλιστα διακηρύσσει ότι το Τέξας δεν «δεν έχει  κανένα λόγο να παραμείνει  με το μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών», εμφανίζοντας ένα πρόβλημα που « σιγοκαίει» μέσα στο Αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος, που ιδρύθηκε κατά  την διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας κατά των Βρετανών το 1776, τονίζει η εφημερίδα   .
images

«Χρειαζόμαστε την ανεξαρτησία μας, γιατί είμαστε διαφορετικοί. Διαφωνούμε κάθετα με τις πολιτικές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ», είπε σε μια συνέντευξη ο  Αρχηγός του «Επιτελείου» του Τεξανού  Εθνικιστικού Κινήματος, Nathan Smith. Ο εκπρόσωπος των αυτονομιστών του Τέξας, ο οποίος έφθασε στη Μόσχα, δήλωσε  ότι  ο  ηγέτης του  κινήματος Ντάνιελ Μίλερ δεν μπορούσε να έρθει, διότι οι αρχές στην Ουάσιγκτον του έχουν  απαγορεύσει την έξοδο από την χώρα.
Την Παρασκευή 20 Μαρτίου  2015, στην Μόσχα από το Χιούστον έφτασε ένας από τους ηγέτες της ελάχιστα γνωστού Εθνικιστικού Κινήματος  του Τέξας »  Nathan Smith. Όλοι οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το φαινόμενο της προσπάθειας απόσχισης του Τέξας, και πολλοί έχουν ακούσει ότι «το Τέξας θέλει ή ήθελε κάποτε να αποσχιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες». Έτσι, η οργάνωση αυτή είναι η μεγαλύτερη  οργάνωση στην Αμερική, η οποία αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία του Τέξας.
Τα κεντρικά γραφείο της οργάνωσης του αυτόνομου  Τέξας βρίσκονται στην  πρωτεύουσα του Τέξας, το Όστιν. Τα υπόλοιπα γραφεία του κινήματος  των αυτονομιστών έχουν διασκορπιστεί σε όλη την πολιτεία, σε μικρές πόλεις.
Ο Nathan Smith είναι το τρίτο πρόσωπο στην ιεραρχία της οργάνωσης των Τεξανών και κατέχει τη θέση του Επιτελάρχη, επίσης, είναι υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις (σε αυτήν την υποθετικά αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία, θα γινόταν ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα ) και του ταμείου της οργάνωσης. Καθ “όλη τη ζωή του, ο Smith ανήκε στο  εθνικιστικό κίνημα του  Τέξας, όντας  ένθερμος υποστηρικτής της ανεξαρτητοποίησης του Τέξας.
Με την ευκαιρία, σύμφωνα με τον Σμιθ, ο πρόεδρος του «Τεξανού Εθνικιστικού Κινήματος» Ντάνιελ Μίλερ, ισχύουν όλα όσα έχουν  σχέση με ένα αυτόνομο  κράτος  απλά δεν έχουν δικά τους  διαβατήρια. Έχουν  επανειλημμένα κάνει έκκληση στις  αμερικανικές αρχές, ακόμη και με γραπτές αιτήσεις  για το θέμα αυτό, αλλά  μάταια,  όπως εξήγησε ο Nathan Smith. Μια πράξη που αποτελεί μια άμεση επιβεβαίωση ότι οι  αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές αντιλαμβάνονται σοβαρά τους τεξανούς αυτονομιστές.
Σημειώστε ότι η ιδέα της ανεξαρτησίας του Τέξας δεν ανήκει στην σφαίρα  της  «επιστημονικής φαντασίας». Η Αμερικανική αυτή πολιτεία είναι μια από τις πλουσιότερες των ΗΠΑ , και οι ίδιοι επιθυμούν  , να  έχουν την εμπειρία του δικού τους  ανεξάρτητου κράτους.
Όπως γνωρίζουμε , ιστορικά το έδαφος του Τέξας, καθώς και η πολιτεία της  Καλιφόρνια, το Νέο Μεξικό και το σύνολο των ΝΔ περιοχών των ΗΠΑ ήταν  εδάφη υπό ισπανική κυριαρχία , και αργότερα ανήκαν στο Μεξικό. Στις αρχές του ΧΙΧ αιώνα, το έδαφος του Τέξας άρχισε να κατοικείται ενεργά από  αποίκους από τις γειτονικές Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων ο αριθμός αυξάνονταν με τρελούς ρυθμούς λόγω ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών στην χώρα αυτή. Έτσι  γρήγορα ξεπέρασε αυτών του Μεξικού. Από την δεκαετία του 1830, οι μετανάστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ζητούν αυτονομία. Όταν ήταν στην εξουσία στο Μεξικό  ο δικτάτορας Αντόνιο ντε Σάντα Άννα,  προσπάθησε να καταστείλει με την βία το κίνημα της  αυτονομίας  του Τέξας και  των υποστηρικτών  του , ενώ στις 2 Δεκεμβρίου 1835 η Τεξανή πολιτοφυλακή ξεκίνησε τον πόλεμο για την ανεξαρτησία της πολιτείας . Οι ΗΠΑ δεν παρενέβησαν  αρχικά  στη σύγκρουση, αλλά χιλιάδες εθελοντές από τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν ενεργά στον πόλεμο στο πλευρό των παραστρατιωτικών ομάδων, ακόμη και σε θέσεις διοίκησης.
Ακόμη και μια σύντομη επισκόπηση του πολέμου του Τέξας θα απαιτούσε ένα ολόκληρο ξεχωριστό άρθρο, αναφέρει η εφημερίδα Vzgliad.ru .
Μετά το 1836 η Τεξανή πολιτοφυλακή νίκησε το στρατό του Μεξικού και το Μεξικό αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Τέξας. Ήταν μόνο μια δεκαετία αργότερα, όταν το Μεξικό νικήθηκε στον πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες ( οι  Ηνωμένες Πολιτείες προσάρτησαν το έδαφος της Καλιφόρνια, του Νέου Μεξικού, της Αριζόνα, της Νεβάδα, και της Γιούτα, ενώ η  κυρίαρχη Δημοκρατία του Τέξας εντάχθηκε στο Ηνωμένες Πολιτείες, με  «κάποια  δικαιώματα». Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του Τέξας συμπεριλαμβανομένης της κίνησης της «Δημοκρατία του Τέξας», η οποία υπάρχει από το 1950, παρουσιάζουν  τον ισχυρισμό ότι η απόφαση να ενταχθούν στην ομοσπονδία των ΗΠΑ ήταν ένα « στημένο κόλπο»,  και, ως εκ τούτου, το Τέξας από τότε είναι υπό αμερικανική κατοχή. Σημειώστε ότι η οργάνωση αυτονόμησης του Τέξας είναι σχεδόν μια περιθωριακή ομάδα. Σύμφωνα όμως με την ηγεσία του κινήματος η οργάνωση αποτελείται από περισσότερα από 250 χιλιάδες άτομα. Είναι ενδιαφέρον,  ότι τα μέλη της οργάνωσης δεν υπάρχουν  μόνο στην πολιτεία του Τέξας. Υπάρχει αυτονομιστική υποστήριξη σε 254 περιοχές (και στις 50 πολιτείες).
Ο Nathan Smith έφτασε στη Μόσχα, μετά από πρόσκληση των φίλων του. Συγκεκριμένα ‘ήρθε μετά από πρόσκληση του  ηγέτη του «κινήματος της αντι-παγκοσμιοποίησης στην Ρωσία», Alexander  Ionov.
Οι «Αμερικανικές και την ευρωπαϊκές αποσχιστικές  τάσεις κερδίζουν ολοένα  έδαφος. Διάφορες αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι οποίες υπερασπίζονται το δικαίωμά τους για εθνική αυτοδιάθεση, συνεργάζονται στενά μεταξύ τους. Οι Καταλανοί, οι Φλαμανδοί και τώρα οι Τεξανοί  πρόκειται να διοργανώσουν ένα μεγάλο  συνέδριο  το 2015», δήλωσε ο Ionov.
« Το Τέξας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, η συμμετοχή των 250 χιλιάδων Αμερικανών είναι ακόμα ένα εντελώς διαφορετικό θέμα»,  είπε ο ίδιος.
VZGLIAD.RU: Γιατί ήρθες στη Μόσχα;
Νάθαμ Σμίθ : Έφτασα στη Μόσχα, ύστερα από πρόσκληση των φίλων μου από το «κίνημα της αντι-παγκοσμιοποίησης στην Ρωσία». Πάω να συναντηθώ με μια σειρά εκπροσώπων από οργανώσεις που είναι κοντά στο πνεύμα μας  και έχουν κοινές αξίες με εμάς, και προπάντων θα συναντήσω ένα φίλο.
VZGLIAD.RU : Μπορείτε συχνά να ταξιδεύετε  σε όλο τον κόσμο;
Ν Σ:. Όχι, δεν υπάρχει παράδοση των Τεξανών σε αυτό το ζήτημα . Αυτό είναι το δεύτερο ταξίδι μου στο εξωτερικό, και η δεύτερη φορά που ήρθα στη Ρωσία.
VZGLIAD.RU : Ο σκοπός του κινήματος σας για την ανεξαρτησία του Τέξας, είναι η πολιτιστική, πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία; Το ΑΕΠ του Τέξας υπερβαίνει  το $ 1 τρισ., αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ όλων των πολιτειών  των ΗΠΑ. Το ΑΕΠ  μπορεί να συγκριθεί μόνο με του   Καναδά. Γιατί θέλετε  να έχετε την ανεξαρτησία σας, αν όλα είναι καλά;
Ν Σ:. Όχι,  δεν είναι καλά. Η απάντηση είναι απλή, χρειαζόμαστε ανεξαρτησία γιατί είμαστε διαφορετικοί. Το Τέξας  είναι  μια τεράστια περιοχή, είναι μια ξεχωριστή χώρα με το δικό της  μοναδικό πολιτισμό και  τρόπο ζωής. Θέλουμε να έχουμε τα διαβατήριά μας . Έχουμε ένα πολύ διαφορετικό όραμα για τον κόσμο και απόψεις σχετικά με την πολιτική. Διαφωνούμε κάθετα με τις πολιτικές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ. Έχουμε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής.
Έχουμε πολύ ανεπτυγμένη κτηνοτροφία. Αυτό μας αποφέρει πολλά κέρδη  . Αυτή η κτηνοτροφική βιομηχανία  δεν βρίσκεται σε οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ. Εμείς είμαστε  καουμπόηδες ως προς τον  τρόπο ζωής. ΟΙ  καουμπόηδες  έχουν μια πολιτιστική παράδοση του κινούνται ενεργά σε όλη τη χώρα σε μεγάλες ομάδες. Επιπλέον, το Τέξας πάντα ένιωθε «ανεξάρτητο κράτος». Πες μου αν είμαστε ίδιοι με οποιοδήποτε  μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών; Γιατί πρέπει να είμαστε μέρος μιας ένωσης που δεν μας δίνει τίποτα, παρά και μόνο παίρνει;
VZGLIAD.RU : Είναι γνωστό ότι ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανικών στρατιωτικών είναι από το Τέξας. Αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται για την Αμερική. Από την άλλη πλευρά, όπως λέτε, η οργάνωσης σας έχει 250 χιλιάδες ανθρώπους που  είναι υπέρ της απόσχισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πώς αυτά τα δύο πράγματα συνυπάρχουν μαζί;
Ν Σ:. Ναι, είναι αλήθεια, ο στρατός των ΗΠΑ είναι επανδρωμένος σε ποσοστό τουλάχιστον 20 τοις εκατό από κατοίκους του Τέξας. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι προσδιορίζουν τους εαυτούς τους πρώτα και κύρια ως Τεξανούς και  μετά ως  Αμερικανούς. Δεν έχουμε κανένα μίσος για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά ο κύριος λόγος της  ύπαρξης της οργάνωση μας   είναι ότι δεν ανήκουμε στις ΗΠΑ, αλλά στο  Τέξας.
Όσον αφορά την στρατιωτική θητεία, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι Τεξανοί υπηρετούν  ενεργά στον αμερικανικό στρατό. Οι άνθρωποι χρειάζονται δουλειές και στο στρατό πληρώνονται. Μετά την θητεία  στο Στρατό, μπορείτε να λάβουν  υποτροφία για σπουδές σε αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια. Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση συμφερόντων. Ο Τεξανός θα μπορούσε να υπηρετήσει  στον αμερικανικό στρατό και ταυτόχρονα να υποστηρίζει  την ανεξαρτησία του Τέξας.
Ξέρω ότι ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών στρατιωτικών, ναι, απο αυτούς  που πολέμησαν   για τις ΗΠΑ στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού, το κάνουν αυτό για πατριωτικούς  και οικογενειακούς  λόγους. Την ίδια ακριβώς στιγμή που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της πατρίδας τους. Επιπλέον, πολλοί δεν γνωρίζουν, ότι το Τέξας έχει το δικό του στρατό , την Τεξανή  Εθνική Φρουρά. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες ώστε να είναι αδύνατο να κάνει κάποιος καριέρα σε αυτήν την δύναμη , με το να πληρώνει  χαμηλούς μισθούς, και έτσι πολλοί βρίσκονται  στον αμερικανικό στρατό.
VZGLIAD.RU : Το Τέξας είναι η πλουσιότερη πολιτεία των ΗΠΑ  . Ο καθένας ξέρει ότι το Τέξας αποτελεί τρόπο τινά  μια  «τεράστια αποθήκη τροφίμων και ενέργειας». Γιατί πολλοί τεξανοί έχουν οικονομική ανάγκη να πάνε στο στρατό;
Ν Σ:. Επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «παίρνει»  περισσότερα από ό, τι δίνει στο Τέξας. Βλέπετε, αυτό είναι το πρόβλημα. Αυτό είναι που προσπαθούμε να εξηγήσουμε . Το Τέξας δεν λαμβάνει τίποτα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Απολύτως τίποτα. Και όλος ο πλούτος μας πηγαίνει στην βελτίωση των άλλων πολιτειών. Το σύνολο του οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Η Αμερικανική κυβέρνηση δεν ελέγχει τις δαπάνες.
Οι ΗΠΑ έχουν ένα τεράστιο εθνικό χρέος που υπερβαίνει το ΑΕΠ της χώρας. Και το πιο σημαντικό πράγμα εδώ  κατά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, είναι ότι δεν υπάρχει καμία λύση, καθώς μόνο η  εκτύπωση χρήματος. Δεν έχουμε κανένα λόγο να παραμείνουμε  μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
VZGLIAD.RU : Λοιπόν, εσείς οι Τεξανοί δεν μοιάζετε με τους υπολοίπους  . Έχετε μια διαφορετική κουλτούρα και  έθιμα, τα οποία δεν είναι αρεστά στους υπόλοιπους κατοίκους των ΗΠΑ. Αλλά γιατί θα πρέπει να έχετε την ανεξαρτησία; Στις ΗΠΑ, ζει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών εθνικοτήτων, και διαφορετικών κουλτούρων. Είναι η κουλτούρα και η ζωή σας υπό  καταπίεση ;
Ν Σ:. Πάρτε το εκπαιδευτικό σύστημα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να διδάξουμε τα παιδιά μας με τον τρόπο που θεωρεί απαραίτητο για τις ΗΠΑ. Έχουμε μια διαφορετική άποψη για τα πράγματα. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να είναι τόσο καλά στην  αμερικανική εκπαίδευση . Θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν την ιστορία του Τέξας. Κανείς δεν είναι εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ή της ιστορίας των ΗΠΑ, αλλά τα παιδιά μας εμείς θα τα  διδάξουμε αυτά που θέλουμε εμείς.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια τεχνητή αμερικανική ταυτότητα. Εμείς δεν το θέλουμε αυτό. Τα παιδιά στις ΗΠΑ διδάσκονται ότι ο εθνικισμός  είναι  κάτι κακό. Γιατί είναι κακό; Είναι κακό να είσαι πατριώτης της χώρας του; Από την άλλη πλευρά, προσαρμόζουν τα πάντα κάτω από ένα ενιαίο πλαίσιο, διδάσκοντας τα παιδιά μας να είναι Αμερικανοί  εθνικιστές. Θέλουμε να δούμε ένα πρωί στο Τέξας, όλα τα  σχολεία να σηκώνουν  την σημαία του Τέξας. Θέλουμε να Τέξας ανήκει στο  Τέξας.
texas 1
VZGLIAD.RU : Υποθέτοντας ότι το Τέξας κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, θα γίνει ανεξάρτητο, οι Τεξανοί θα είναι καλύτερα από ό, τι είναι τώρα;
Ν Σ:. Αυτό είναι σωστό. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία γι “αυτό. Αν κοιτάξουμε για λίγο  πόσα πληρώνουμε για την  αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τότε όλα γίνονται σαφείς. Απλά ρίξτε μια ματιά στον τομέα των  στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ. Γιατί  το κάνουν; Ποιο είναι το νόημα ένας απλός τεξανός να πληρώνει από την τσέπη του για την υποστήριξή αυτού του αστρονομικού  στρατιωτικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ; Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτήν την πολιτική.
Σήμερα, στις ΗΠΑ υπάρχουν τρία επίπεδα διακυβέρνησης: η κυβέρνηση της πόλης, η πολιτειακή κυβέρνηση και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Είναι πάρα πολλοί (γέλια). Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται τόσο πολλές κυβερνήσεις.
VZGLIAD.RU: Έχετε στο Τέξας και τους Αμερικανούς  προέδρους σας . Αναφέρομαι στην οικογένεια Μπους. Και εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι τα συμφέροντά σας, δεν τα υπερασπίζει κανείς  ;
Ν Σ:. Ναι, αυτό πιστεύουμε. Για παράδειγμα, ο Τζορτζ Μπους γεννήθηκε στο Κονέκτικατ. Αυτός δεν είναι Τεξανός. Ναι, ήταν κυβερνήτης του Τέξας. Ειλικρινά, μερικοί συντηρητικές πτυχές της διακυβέρνησης του δεν άρεσαν στους κατοίκους του Τέξας. Ο ίδιος συνέχισε την  αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, και τον πόλεμο σε βάρος των Τεξανών αυξάνοντας τους φόρους. Το εκπαιδευτικό σύστημα  παραμένει το  ίδιο όπως ήταν πριν. Με την ευκαιρία, ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κάνει το ίδιο πράγμα που έκανε ο Τζορτζ Μπους. Επιπλέον, βλέπουμε πώς η δύναμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ενισχύεται, και η γνώμη να υποστηρίζει κανείς κάτι διαφορετικό απλά δεν εισακούεται . Ο Ομπάμα δεν ζήτησε μάλιστα την άποψη των βουλευτών, απλά εκδίδει  προεδρικά διατάγματα . Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι δικτατορία. Αυτό είναι κακό για τη χώρα, και το πιο σημαντικό πράγμα για μας  είναι κακό για το Τέξας.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, τα ίδια ακριβώς ανέφεραν και οι Βαυαροί εκπρόσωποι του κινήματος για την ανεξαρτησία της Βαυαρίας, ενός από τα πλουσιότερα κρατίδια στην Ευρώπη. Ειδικοί αναλυτές φοβούνται ένα κίνημα ανεξαρτητοποιήσεων των πλουσίων κρατιδίων, θα κυριεύσει τον κόσμο. Όσο αφορά άλλες περιπτώσεις, Κούρδοι, Καταλανοί, Σικελοί, κά , εκεί έχει να κάνει η φυλή με τα  χαρακτηριστικά της και όχι το χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου