Powered By Blogger

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Κατάληψη του χώρου που πρόκειται να κτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό από πολίτες που διαμαρτύρονται για τους Έλληνες αστέγους

Σε κατάληψη του χώρου που πρόκειται να κτιστεί το τζαμί (το πρώτο μετά από το 1830) στην περιοχή η του Βοτανικού έχουν προχωρήσει δ πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται με αυτ΄πιν τον τρόπο για άστεγους Έλληνες.
Οι πολίτες αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες» και οι καταληψίες είναι μέλη συλλόγου που είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τζαμιού στον Βοτανικό.
Για το θέμα ρωτήθηκε από το ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Οι απόψεις μου για τις καταλήψεις είναι συγκεκριμένες και γνωστές» ήταν η δήλωσή του.
Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση προχώρησε στην απόφαση για να ανεγερθεί το τζαμί ύστερα από πιέσεις της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ και προορίζεται για χρήση από μουσουλμάνους μέρος των οποίων έχει νομιμοποιηθεί –κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- μετά την παράνομη είσοδό τους στην Ελλάδα.
Η κατάληψη του χώρου που προορίζεται για αλλοδαπούς συνιστά, όπως λένε οι ίδιοι μια δίκαιη αντίδραση απέναντι στις χιλιάδες των Ελλήνων αστέγων που είτε έχουν χάσει τα σπίτια τους είτε πρόκειται να τα χάσουν μέσα από τους πλειστηριασμούς.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου