Powered By Blogger

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Απόπειρα βιασμού 7χρονης στην Ειδομένη - Συμπλοκές στον Πειραιά


«Καζάνια που βράζουν» οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί των προσφύγων

Απόπειρα βιασμού 7χρονης στην Ειδομένη - Συμπλοκές στον Πειραιά


Σε καζάνια που βράζουν έχουν μετατραπεί πλέον τόσο η Ειδομένη όσο και ο Πειραιάς, καθώς στους ανοργάνωτους αυτοσχέδιους καταυλισμούς συρρέουν όλο και περισσότεροι πρόσφυγες. Το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές μεταξύ νεαρών στο λιμάνι, ενώ όπως μεταδίδει η Daily Mail, στην Ειδομένη πρόσφυγες «συνέλαβαν» παιδόφιλο που επιτέθηκε σε 7χρονο παιδί και τον λίντσαραν.
Βάσει της επίσημης καταμέτρησης, οι πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα υπολογίζονται σε σχεδόν 46.000, σχεδόν 5.000 από τους οποίους έχουν γεμίσει ασφυκτικά τους χώρους στην Ε1 και Ε2 του λιμανιού του Πειραιά, ενώ σε κάθε διαθέσιμο σημείο έχουν στήσει σκηνές, δημιουργώντας ουσιαστικά μια νέα, μικρή για την ώρα, «Ειδομένη». Σήμερα το πρωί με τα πλοία από τα νησιά έφτασαν ακόμα 638 άτομα, με τις αρχές να προσπαθούν να οργανώσουν την απευθείας μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας στα Γιάννενα. Τα δέκα πούλμαν που έχουν σκοπό να τους μεταφέρουν περίμεναν ακριβώς έξω από το πλοίο και οι λιμενικοί κατεύθυναν τους πρόσφυγες κατευθείαν εκεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το πλοίο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατέβαιναν κατά μικρές ομάδες, και όχι όλοι μαζί όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, με σκοπό να ανέβουν οι περισσότεροι στα λεωφορεία και να μην μείνουν στο λιμάνι.
Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια του συσσιτίου για άγνωστη μέχρι στιγμής αφορμή, νεαροί πρόσφυγες που περίμεναν στην σειρά ήρθαν στα χέρια. Άμεσα, τα επεισόδια γενικεύτηκαν, καθώς η οργή μεταξύ τους ξεχειλίζει και η παραμικρή «σπίθα» οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Τελικά τα πράγματα ηρέμησαν, μετά από λίγη ώρα.


Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, που επικαλείται μαρτυρία φωτογράφου, στην Ειδομένη χθες οι πρόσφυγες «πήραν τον νόμο στα χέρια τους» και λίντσαραν έναν άντρα που κατηγορείται ότι βίασε επτάχρονη στον προσφυγικό καταυλισμό. Στις εικόνες που κυκλοφόρησαν φαίνεται μία ομάδα ανδρών να ξυλοκοπά και να μεταφέρει στους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας άνδρα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο που βρέθηκε στο σημείο, οι πρόσφυγες κλωτσούσαν και χτυπούσαν με γροθιές τον κατηγορούμενο, ενώ ένας εξ αυτών προσπάθησε να τον χτυπήσει με την ζώνη του στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου