Powered By Blogger

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Κυβέρνηση: «Οταν κλείσει η αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου μπορεί να πάμε και σ'εκλογές»!

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ - ΕΛΙΓΜΟΣ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΛΠΗΣ;
του Γιάννη Πετρίδη
Δεν αποκλείουν εθνικές εκλογές μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές!
 
Μετά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που άνοιξε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η επόμενη προσπάθεια που κάνει το Μαξίμου μέσω διαρροών για να ηρεμήσει την εκλογολογία, αντίθετα την... φούντωσε!  
 
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν συγκεκριμένα ότι "Ενδεχόμενη πολιτική αποσταθεροποίηση πριν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την χώρα"! 
 
"Ο Τσίπρας περιέγραψε στην Κ.Ο. τι ακριβώς θα συνέβαινε στη χώρα αν έκανε δεκτό το αίτημα του Μητσοτάκη για εκλογές. Για εμάς ισχύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, το είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό" αναφέρουν χαρακτηριστικά.
 
Προσέξτε το "για εμάς ισχύει"... 
 
Επίσης υπονοούν  ότι πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν επιθυμεί ούτε η ΝΔ αναφέροντας "Ρωτήστε τον αρχηγό της ΝΔ αν επιθυμεί να παραιτηθεί  αύριο ο πρωθυπουργός και να πάμε σε εκλογές χωρίς να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση να δούμε τι θα απαντήσει".
 
Εκτός αυτών, οι ίδιες πηγές εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι έως την 5η Δεκεμβρίου θα κλείσουν με επιτυχία τα ανοικτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά και το δημοσιονομικό. Αρα, βάσει αυτών που υποστηρίζουν οι ανώτατες κυβερνητικές πηγές, μετά τις 5 Δεκεμβρίου μπορούν και να γίνουν εκλογές!
 
Για την αξιολόγηση αναφέρουν ότι "Είμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Τα μόνα αγκάθια που έχουν μείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό, στα οποία γίνονται εντατικές συζητήσεις. Στο Eurogroup θα συμφωνηθεί το χρονοδιάγραμμα, εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία υπάρχει πιθανότητα να έρθουν κι άλλα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του χρόνου. Το να υπάρξει πολιτική συμφωνία σημαίνει από την πλευρά της κυβέρνησης να έρθουν τα prior actions. Εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία θα γίνει ότι και με τη συμφωνία του Μαΐου".
 
Πιθανότατα η όλη εξέλιξη σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκεί η ΕΕ και με την έμμεση, πλην σαφή αναφορά για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εκ μέρους της ΕΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου