Powered By Blogger

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Σφοδρή επίθεση στην Εκκλησία του αποπεμφθέντος πρώην υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη: «Ιταμή η αξίωση για την αποπομπή μου»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σφοδρή επίθεση κατά της Εκκλησίας εξαπέλυσε ο Ν.Φίλης λέγοντας ότι «Η Εκκλησία κατέθεσε ιταμή αξίωση για την αποπομπή μου». Φυσικά δεν αναφέρθηκε καθόλου στα δικά του λάθη και στην πολιτική του η οποία ήταν φανερά ενάντια στην επικρατούσα (κατά το Σύνταγμα άλλωστε) Θρησκεία της χώρας.
Ούτε αναφέρθηκε στην δική του ομολογημένη προσπάθεια να αφαιρέσει τον ομολογιακό χαρακτήρα της Ορθόδξης Πίστης από την διδασκαλία στα σχολεία μετατρέποντάς την ουσιαστικά σε μια φολκλορική πεποίθηση.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πιο ευαίσθητη περίοδο της ζωής ενός ανρθώπου όπου σχηματίζεται η θρηκσευτική του συνείδηση αλλά και έχει και ο ίδιος τις πιο έντονες αμφισητήσεις όταν μπει στην εφηβεία.
Είναι δεδομένο ότι, με την συνεχή προκλητική συμπεριφορά του απέναντι στα εθνική και θρησκευτικά θέματα ο πρώην υπουργός Παιδείας δεν άφησε πολλά περιθώρια στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τελικά είδε τον δρόμο προς την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα και αυτός "ξέσπασε" κατά της Εκκλησίας αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού δείχνοντας ότι είναι απλώς αμετανόητος.
Με πολλές αιχμές κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Παιδείας, όπου νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, με τον πρώην υπουργό να παραδίδει το χαρτοφυλάκιό του στον νέο υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου. 
Ο κ. Φίλης παρέδωσε εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκειά καθώς μαζί με αυτόν φεύγει και ο «σχεδιασμός» του στο υπουργείο που τόσα προβλήματα δημιούργησε και ειδικότερα στην κυβέρνηση η οποία συνειδητοποίησε ότι άλλο το 4% που είχε κάποτε και άλλο το 38% που την ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές και στην συντριπτική πλειοψηφία του είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που δεν ανέχονται να χτυπιέται η Πίστη τους.
Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης σημείωσε χαρακτηριστικά: "Αλίμονο στον υπουργό που αυταπατάται με την μονιμότητα μιας θέσης".
«Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη όπου υπάρχουν ανεπάρκειες ή καθυστερήσεις. Τέτοιου είδους προβλήματα δεν μου επισημάνθηκαν από τον πρωθυπουργό», είπε.
«Παρόλα αυτά αιφνιδίως το άριστα 20 ανατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό. Ποιος κάνει λάθος; Ο γαλαντώμος καθηγητής ή ο άριστος μαθητής; Και βέβαια όσο αυτά δεν εξηγούνται, η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ακόμη και αν είναι κοτζάμ υπουργείο», τόνισε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και στην άρνησή του να πάρει άλλο υπουργείο.
Αναφέρθηκε σε «χυδαίες επιθέσεις» αλλά και για πολιτικό συμβόλαιο θανάτου του από τον Αρχιέπισκοπο!
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που μετέδωσε τη συνέντευξη. Τόνισε ότι όσα είπε ο Ιερώνυμος σε εκείνα τη συνέντευξη ήταν "ανατριχιαστικά αντιδημοκρατικά"!
Εκεί μίλησε για «ιταμή αξίωση της εκκλησίας για αποπομπή του»
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου