Powered By Blogger

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Τι έπαθε ο Αλέξης Τσίπρας; Μιλούσε τα ελληνικά σαν Ελληνοαμερικανός από την Αστόρια στην συνέντευξη με τον Ομπάμα!

 
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήξερε να ομιλεί καλά την αγγλική γλώσσα. Αυτό το γνώριζαν και το διαπίστωναν όλοι.
Οι πολιτικοί του αντίπαλοι ανέφεραν συχνά το περίφημο "Μαντάμ Μέρκελ" που είχε ξεστομίσει, με σαφώς υποτιμητική διάθεση για το πρόσωπό του.
Διαφωνούμε ότι ο ηγέτης ενός κράτους θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά πολύγλωσσος και σίγουρα το ότι πρέπει δημοσίως να μιλά άλλη γλώσσα πέρα από της πατρίδας του, στις δημόσιες δηλώσεις με άλλους ηγέτες.
Αλλο το αν πρέπει να γνωρίζει ξένες γλώσσες. Αλλά ο Φ.Ολάντ, η Α.Μέρκελ, ποτέ δεν θα μιλήσουν σε ξένη γλώσσα δημοσίως. Αυτά είναι για τις κατ'ιδίαν συνομιλίες, που δεν χρειάζεται διερμηνεία.
Ο Β.Πούτιν μιλάει τα γερμανικά καλύτερα από την Α.Μέρκελ. Δημοσίως δεν έχει μιλήσει ποτέ γερμανικά.
Οι κομπλεξικοί Ελληνες αστοί πολιτικοί, οι αμερικανοσπουδαγμένοι, οι γεννημένοι από "χρυσά αρχ..α", κλπ. κατηγορούσαν "αφ'υψηλού" τον Α.Τσίπρα για την άγνοιά του στην της αγγλική γλώσσα και μονίμως μιλάνε, όχι στην υπέροχη ελληνική γλώσσα, αλλά μονίμως στ'αγγλικά!
Φυσικά, ένας άνθρωπος είναι καλό-και μπορεί να αποβεί σωτήριο για την επαγγελματική ζωή του-να γνωρίζει ξένες γλώσσες. Οσο το δυνατόν περισσότερες.
Εν πάση περιπτώσει, η Α.Τσίπρας δεν ήξερε, αλλά εν τέλει έμαθε αρκετά καλά να μιλάει τα αγγλικά.
Λέγεται ότι εκπαιδεύθηκε από την σύζυγό του Π.Μπαζιάνα και πλέον είναι ένας αρκετά καλός χρήστης της αγγλικής γλώσσας.
Αλλά ότι θα έφθανε στο σημείο να μιλάει ελληνικά με... αγγλική προφορά (!) αυτό δεν το περιμέναμε! Σήμερα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μ.Ομπάμα, το είδαμε κι αυτό!
Να μιλάει σαν Ελληνοαμερικανός απ' την Αστόρια!
Αυτό μας ενόχλησε.
Δεν μας πείραζε το ότι δεν μιλούσε αγγλικά.
Αλλά μας πειράζει το ότι δεν μιλάει ελληνικά πλέον...



pronews.gr



σσχόλιο ΔΙΗΝΕΚΗΣ : " Τι παρτάλι είναι αυτό!Μαζέψτε τον και εξηγείστε του ότι είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι δίχως γραβάτα, να χασμουριέται και να συμπεριφέρεται σαν έχει βγει με την παρέα του για τσίπουρα!
Είναι σε επίσημη συνάντηση με τον πρέδρο των ΗΠΑ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου