Powered By Blogger

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Βίντεο: Μεγάλες ενισχύσεις στέλνει ο τουρκικός Στρατός στη Συρία μετά την ήττα στην αλ Μπαμπ

ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΚΟΜΒΟΪ ΜΕ ΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ 
Η Αγκυρα μετά την ήττα τακτικού χαρακτήρα που υπέστη έξω από την πόλη αλ Μπαμπ στα βόρεια του Χαλεπίου με άρματα μάχης να καίγονται από βολές αντιαρματικών του ISIS, στέλνει ενισχύσεις που στέλνει ο τουρκικός Στρατός στη Συρία σε άρματα και ΤΟΜΑ.
Οι Τουρκμένοι βρίσκονται σε 2 χλμ απόσταση από την Al-Bab, και ετοιμάζονται για την κύρια έφοδό τους η οποία για να έχει πιθανότητες επιτυχίας πρέπει να υποστηριχθεί από τον τουρκικό Στρατό
Στο βίντεο αρματοφορείς με ΤΟΜΑ ACV-15 μέσα στη Συρία.

Η αλ Μπαμπ ελέγχεται από τους ισλαμιστές του ISIS και διεκδικείται από τις κουρδικές δυνάμεις SDF και από τις τουρκικές δυνάμεις.
 
Να σημειώσουμε ότι αρκετές από τις μονάδες τεθωρακισμένων προέρχονται από την ζώνη ευθύνης της 1ης Στρατιάς στην Α.Θράκη.
 
Η Τουρκία θέλει να καταλάβει πρώτη την πόλη αυτή για να κόψει στα δύο τις κουρδικές περιοχές και να μην ενώνονται τα κουρδικά καντόνια με απώτερο σκοπό την να εμποδιστεί η δημιουργία ενός κουρδικού κρατιδίου στην Β.Συρία το οποίο θα μπορούσε να ενοποιήσει τα κουρδικά κομμάτια σε ΝΑ Τουρκία, Β.Ιράκ και εν τέλει Δ.Ιράν δημιουργώντας ένα μεγάλο πολύ ανταγωνιστικό για την Τουρκία, Κουρδιστάν.
 
Το Islamic State of Iraq and Al-Sham (ISIS) κατέστρεψε τα δύο άρματα μάχης με αντιαρματικά όπλα (πιθανότατα ΤΟW τα οποία οι ΗΠΑ φρόντισαν να ευδοκιμούν ιδιαιτέρως στην Συρία) στις μάχες που έλαβαν χώρα στην δυτική ύπαιθρο της Al-Bab. Η πόλη αυτή βρίσκεται κοντά στο ανατολικό Χαλέπι και δυνάμεις του ISIS μεταβαίνουν από εκεί στον ισλαμιστικό θύλακα. 
Χάρτης της βόρειας Συρίας με την κατάσταση και τα εδάφη όπως ήταν στις 18 Νοεμβρίου.
Αριστερά και δεξιά στο πάνω μέρος του χάρτη, με το κιτρινωπό χρώμα είναι οι δυνάμεις των Κούρδων. Στο κέντρο βρίσκεται η «ζώνη ασφαλείας» της Τουρκίας. Με το πράσινο χρώμα είναι οι κυβερνητικές δυνάμεις ενώ ευδιάκριτος είναι ο θύλακας των ισλαμιστών στο ανατολικό Χαλέπι.  Οι υπόλοιπες περιοχές είναι της ISIS (αριστερά) και των ανταρτών (δεξιά).

 
11.17.Goals
Νωρίτερα είχαν υπάρξει αναφορές για επιθέσεις της ρωσικής Αεροπορίας κατά τουρκικών δυνάμεων και σύμμαχων ισλαμικών ανταρτικών οργανώσεων οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά.

Για νέο διπλό κτύπημα κάνει λόγο σήμερα η ISIS εναντίον των τουρκικών δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει την καταστροφή ενός γαιοπροωθητή και ενός τΟΜΑ στην περιοχή της Αλ-Μπάμπ
https://pbs.twimg.com/media/Cxozut4WQAAJiTE.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CxozuubWIAAg-Eb.jpg:largehttps://pbs.twimg.com/media/Cxozut_XEAAy_-R.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CxozuubWgAElrKf.jpg:large

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου