Powered By Blogger

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Επέτειος Πολυτεχνείου: Οι γνωστοί αλήτες που καίνε ελληνικές σημαίες, οι συνήθεις μολότοφ και η αστυνομία που δεν υπάρχει... (φωτό, βίντεο)

«ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ» ΜΕ ΤΑ... ΣΥΝΗΘΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΤα συνήθη άθλια σκηνικά (κάψιμο ελληνικό σημαιών, πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ, εμπρησμοί κλπ.) ολοκληρώνουν και τον εφετινό 43ο "εορτασμό" από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Τουλάχιστον εφέτος η αστυνομία πλέον έχει και το νομικό "πράσινο φως" από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας να παρέμβει ακόμα και εντός του Πολυτεχνείου εάν διαπιστώσει κακουργηματικές πράξεις.
Οι ρίψεις μολότοφ είναι κακουργηματική πράξη αλλά προς το παρόν η αστυνομία δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια, αφού ακόμα δεν έχει καεί το Πολυτεχνείο,ούτε έχουν τραυματιστεί άνθρωποι.. 
Η καθιερωμένη πορεία των φοιτητών της ΠΑΣΠ, με την σημαία του Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, πριν ξεκινήσει και η πορεία, η οποία έφτασε στην αμερικάνικη Πρεσβεία λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα.
Οι συνήθεις βόμβες μολότοφ στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπόταση, στα Εξάρχεια, έδωσε το δικαίωμα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίος να επιτρέψει  την επέμβαση της αστυνομίας εντός του Πολυτεχνείου.
Ξύλο και μολότοφ πέφτει αυτή την στιγμή γύρω από το Πολυτεχνείο στην Στουρνάρη και τα γύρω στενά, αλλά είναι πλέον κάτι σαν... έθιμο.
Κάπου 200 αλήτες, κατ'ευφημισμόν "μπαχαλάκηδες", ξεφτιλίζουν κράτος και πολιτεία επί 43 χρόνια και οι κυβερνώντες τους κοιτάνε. Να θυμηθούμε και τον εμπρησμό του Πολυτεχνείου το 1990 και την καταστροφή σπάνιων αρχείων. 
Η αρχή έγινε με ομάδα περίπου εκατό κουκουλοφόρων που έστησαν τα οδοφράγματα. Ήδη, από νωρίτερα το μεσημέρι, η περιοχή των Εξαρχείων μύριζε «μπαρούτι», ενώ ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε βαν που μετέφερε ασπίδες και κράνη για τις αστυνομικές δυνάμεις.
Στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το μπλοκ των αντιεξουσιαστών αριθμούσε περίπου 700 άτομα που περίπου στις επτά το απόγευμα πέρασε μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας στα Εξάρχεια, υπό την επιτήρηση ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, υπηρετώντας το σχεδιασμό να μην επιτραπεί να δημιουργηθούν εστίες έντασης σε άλλα σημεία της πόλης, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους ταραξίες στην περιοχή των Εξαρχείων. Πρόθεση της ΕΛΑΣ είναι «να λειτουργήσει η υπόλοιπη πόλη και να ανοίξουν κανονικά οι δρόμοι».
Η αστυνομία πλέον έχει και το νομικό πράσινο φως από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας να παρέμβει ακόμα και εντός του Πολυτεχνείου εάν διαπιστώσει κακουργηματικές πράξεις. Οι ρίψεις μολότοφ είναι τέτοιες πράξεις αλλά προς το παρόν η αστυνομία δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια.


Πατησίων
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου