Powered By Blogger

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Μπλόφα, τέλος! - Δεν παραιτείται ο Π.Καμμένος: "Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά θέλω να φύγει ο Γ.Μουζάλας"!

"ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ" ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ - ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ PRONEWS.GR
Μπλόφα, τέλος για τον Π.Καμμένο, ο οποίος, φυσικά πήρε πίσω την δήθεν "παραίτηση" και τώρα απλά ζητάει "να φύγει κάποια στιγμή" ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γ.Μουζάλας που είχε χαρακτηρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" .
"Δεν ζητώ τίποτα από τον Α.Τσίπρα και να παραιτηθεί μόνος του ο Γιάννης Μουζάλας" ζήτησε αμέσως μετά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση
«Δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τον κ. Μουζάλα. Αν θα παραιτηθεί η όχι είναι ζήτημα δικό του», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Μάλιστα ο κ. Καμμένος τόνισε: «Δεν ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να παραιτήσει τον κ. Μουζάλα, αλλά από τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί. Τον Πρωθυπουργό δεν τον αναμειγνύω»!
"Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη", είπε και τόνισε ότι αυτή η ψήφος είναι με ορίζοντα τετραετίας.
Το pronews.gr είναι το μόνο Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα που είχε ενημερώσει τους αναγνώστες του ότι ο Π.Καμμένος δεν πρόκειται να παραιτηθεί όταν οι άλλοι μετέδιδαν ότι "Μαζεύει τα πράγματά του από το υπουργείο"...
Μια καλοστημένη μπλόφα από αυτές στις οποίες είναι μετρ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος  αφορά η "πληροφόρηση" ότι "Οι συνεργάτες του πήραν εντολή και μαζεύουν τα πράγματά του από το υπουργείο" ή τα αφελή θριλεροειδή δημοσιεύματα περί "ανάκλησης του Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Ε.Αποστολάκη που βρίσκεται στην Αίγυπτο και του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη που είναι στη Γερμανία"   
Ο Πάνος έχει στριμωχθεί άγρια από την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα των προσφύγων και των λάθρο και "πούλησε το εκλόγικό του σώμα" εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, αλλά αν βρεθεί εκτός κυβέρνησης, απλά θα εξαϋλωθεί "εδώ και τώρα".   
Ετσι ή αλλιώς και να φύγει από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα κυβερνήσουν πολύ πιο άνετα. Και ο Πάνος Καμμένος με τους ΑΝΕΛ, θα περάσουν στην ιστορία, όπως πέρασε και ο Γ.Καρατζαφέρης με το ΛΑΟΣ.   
Αρα, ο Πάνος Καμμένος, μένει στην κυβέρνηση και απλά προσπαθεί να δημιουργήσει "κλίμα αντιρρησία συνείδησης".
Κατά την δήλωσή του ο κυβερνητικός εταίρος τόνισε πως θα περιμένει τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, μετά την Σύνοδο Κορυφής και έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση της διαπλοκής, που όπως είπε είναι το κυρίαρχο μέλημα αυτής της κυβέρνησης
Οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές για την πατρίδα μας και το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη του, δεν την έχει όμως ο Γιάννης Μουζάλας.
"Περιμένουμε τον πρωθυπουργό από την Σύνοδο" δήλωσε μετά το τέλος της σνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ ο κυβερνητικός εταίρος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.
"Οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές για την πατρίδα μας και το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θέσαμε χθες ξεκάθαρα το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση Τσίπρα, προκειμένου να ξεφύγει η πατρίδα από τα δόκανα της διαπλοκής, αλλά πρώτο και κυρίαρχο θέμα είναι τα εθνικά θέματα της χώρας για αυτή τη συνεργασία".
«Η συνεργασία μας μέχρι στιγμής έχει εξελιχθεί πολύ καλά», είπε ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε, αναφερόμενος στην επίμαχη δήλωση Μουζάλα: «Ανεξάρτητα εάν επρόκειτο για λεκτικό λαθος έδωσε τροφή σε εθνομηδενιστές», αποκαλύπτοντας έτσι πως εμμένει στην θέση του και ζητά την παραίτηση του υπουργού.
Λίγα λεπτά πριν από τις 09:30 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, υπό τον Πάνο Καμμένο. Χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί είναι όχι μόνο ότι τα στελέχη του κόμματος της συγκυβέρνησης δεν έκαναν καμία δήλωση προσερχόμενα στη Βουλή, αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα κατά την διάρκεια της καταγραφής των εικόνων πριν την έναρξη της συνεδρίασης από τα τηλεοπτικά συνεργεία. 
Η αίσθηση που υπάρχει πάντως είναι πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θέτουν το ζήτημα Μουζάλα εκτός συζήτησης, υποχωρούν όμως σε μια ιδιότυπη ανακωχή έως την Τρίτη. 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναχωρεί αργότερα για τις ΗΠΑ, ένα προγραμματισμένο ταξίδι για το οποίο χθες υπήρχε η πληροφορία πως θα ακυρωθεί, ενώ επιστρέφοντας, θα θέσει ξανά το θέμα επί τάπητος με τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, έλεγαν πηγές από το κόμμα, προέχει και η εθνική προσπάθεια στην Σύνοδο Κορυφής από σήμερα, την οποία δεν υπονομεύουν οι ΑΝΕΛ.
Μετά την χθεσινοβραδυνή επικοινωνία Τσίπρα-Καμμένου, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητων Ελλήνων απέσυρε το τελεσίγραφο για αποχώρησή του από την κυβέρνηση αν μέχρι σήμερα το πρωί στις 9:00 δεν απομακρυνθεί από την κυβέρνηση ο Γιάννης Μουζάλας.
Σύμφωνα με πληροφορίες και από τα δύο επιτελεία, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος επανήλθαν στην πρωινή τους συμφωνία: το θέμα της παραμονής του Γιάννη Μουζάλα στην κυβέρνηση είναι ανοικτό και οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες και του Πάνου Καμμένου από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε ότι «υπουργός που έχει αποκαλέσει τα Σκόπια “Μακεδονία” και αυτό υπάρχει καταγεγραμμένο στην κάμερα, δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση». Το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι ζήτησε ο ίδιος συγγνώμη δημοσίως και ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει διά της εκπροσώπου στο ότι πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα που δεν αλλάζει την πάγια θέση της χώρας δεν έπεισε τον κ. Καμμένο. 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πάντως μετά τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν χθες το βράδυ, ότι υποχώρησε για μία ακόμη φορά, έκανε νέο tweet στο οποίο αναφέρει ότι θα επιμείνει στην αποπομπή Μουζάλα από την κυβέρνηση ως προϋπόθεση για την δική του παραμονή:  «Ότι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις αύριο (σ.σ. σήμερα) η ΚΟ των ΑΝΕΛ παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου