Powered By Blogger

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Υπό 8ήμερη κράτηση ο διευθυντής της Helector για το μεγάλο σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Πάφου

Την οκταήμερη κράτηση του Γιάννη Κοκότση, διευθυντή της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας Helector, διέταξε το δικαστήριο σε σχέση με το σκάνδαλο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Πάφου.
Ο Γιάννης Κοκότσης, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη με την άφιξή του στην Κύπρο, αρνείται να συνεργαστεί με την Αστυνομία.
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, εντοπίστηκαν 40 πλαστά τιμολόγια και υπολογίζεται ότι έχουν διακινηθεί μίζες άνω των 200 χιλιάδων ευρώ, τα οποία φαίνεται να κατέληξαν στα χέρια του τέως δημάρχου Σάββα Βέργα, ο οποίος είναι στην φυλακή, και του οικονομικού διευθυντή του Δήμου Δημήτρη Πατσαλίδη.
Ο αστυνομικός ανακριτής, Γιάννος Κωνσταντίνου, αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι πλαστά και εικονικά τιμολόγια εξέδιδαν εργαζόμενοι στην εταιρεία, αλλά και υπεργολάβοι.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό ανακριτή, είναι πολύ πιθανόν να εντοπιστούν και άλλα πλαστά τιμολόγια, μέσω των οποίων η εταιρεία δικαιολογούσε τα χρήματα που έδινε ως μίζες έναντι των υπερκερδών που πραγματοποιούσε, είτε από τις υπερχρεώσεις για τα σκουπίδια, είτε για την κατασκευή επιπλέον κυττάρων στο ΧΥΤΑ Πάφου.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Κοκότση, Μιχάλης Πικής, δεν κατέθεσε ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του πελάτη του, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τους ισχυρισμούς γύρω από την υπόθεση αυτή.

 altsantiri.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου