Powered By Blogger

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Οι Κούρδοι σύμμαχοι του Ασαντ έφτασαν 20 χλμ. από την Ράκκα - Αλώνεται η πρωτεύουσα του ISIS (βίντεο)

ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ - ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου  

Σε απόσταση 20 xχιλιομέτρων από την επονομαζόμενη  «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Χαλιφάτου την Ράκα, έχουν φτάσει οι Κούρδοι, εγκλωβίζοντας, έτσι τους ισλαμιστές του ISIS μεταξύ "σφύρας και άκμονος" αφού από την Δύση προελαύνει και η 555 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του συριακού Στρατού, ενώ και η ρωσική Αεροπορία κατάφερε πλήγματα με επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24 και αεροσκάφη υποστήριξης Su-25.
Όπως ανακοινώθηκε από κουρδικές πηγές τα τελευταία 24ωρα οι Κούρδοι του YPG που έχουν εξοπλιστεί με τόνους ρωσικού οπλισμού κατάφεραν να επικρατήσουν σε μία σειρά από μάχες, κερδίζοντας έδαφος προς τη λεγόμενη «πρωτεύουσα» των ισλαμιστών.
Τις δυνάμεις των Κούρδων έχουν προσεταιρισθεί Άραβες Σύροι μπααθιστές και Άσσύριοι Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί οι οποίες απελευθέρωσαν αρκετά χωριά περιμετρικά της Ράκα, τα οποία κατείχαν οι τζιχαντιστές αποκόπτοντας την πόλη από το Βορά.
Η Ράκκα έχει πλέον πολύ σημαντικό πρόβλημα καθώς η RuAF έχει καταστρέψει ολοσχερώς τις γέφυρες του Ευφράτη και δεν μπορεί να λάβει πλέον εφόδια από το παρακλάδι του Ιράκ. Στο δε Ιράκ ο ιρακινός Στρατός πλησιάζει στην έταιρη "πρωτεύουσα" του Χαλιφάτου, στην Μοσούλη.
Οι Κούρδοι και ο συριακός Στρατός αιχμαλώτισαν σημαντικό αριθμό ανδρών. Όπως έγινε γνωστό, η επέλαση του συριακού στρατού από τα δυτικά έχει την υποστήριξη αεροπορικών δυνάμεων, οι οποίες βομβάρδιζαν την περιοχή, πριν επιχειρήσουν οι στρατιώτες.
«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα εμπόδιο μεταξύ των περιφερειακών δυνάμεων του ISIS και της Ράκα, ώστε να προκαλέσουμε ρήγμα στην τροφοδότηση και την ενότητα των δυνάμεών τους», δήλωσε Σύρος στρατηγός.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου