Powered By Blogger

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Τusk προς Τσίπρα: Game Over για την Ελλάδα... - «Μην υποτιμάς έναν ταπεινωμένο λαό» η απάντηση του πρωθυπουργού

Ο Αλ. Τσίπρας ανταπάντησε πως «δεν πρέπει να υποτιμούνται οι αντοχές ενός ταπεινωμένου λαού»
Έντονο διάλογο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, φαίνεται πως είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να διαμηνύει προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι… Game Over!
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, D. Tusk, απευθυνόμενος προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε ότι το «παιχνίδι τέλειωσε».
Η ίδια πηγή τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας ανταπάντησε πως «δεν πρέπει να υποτιμούνται οι αντοχές ενός ταπεινωμένου λαού».
«Η Ελλάδα έχει 1,5 εκ. ανέργους, 3 εκ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με την σύνταξη των παππούδων» φέρεται να απάντησε ο κ. Τσίπρας.
«Αυτό δεν είναι παιχνίδι και δεν πρέπει να υποτιμάς μέχρι που μπορεί να φθάσει ένας λαός όταν αισθάνεται ταπεινωμένος» συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Ο Αλ. Τσίπρας κατέληξε υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ.

Τσίπρας: Κάποιοι κύκλοι δεν θέλουν συμφωνία - Η Ελλάδα χρειάζεται βιώσιμη λύση - Επαρκείς οι ελληνικές προτάσεις
Κάποιοι κύκλοι δεν θέλουν συμφωνία, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά τη εισήγησή του στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.
Κατά τις πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας διεμήνυσε ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών πως η Ελλάδα χρειάζεται μια βιώσιμη λύση, που να επιλύει το μείζον θέμα χρηματοδότησης της χώρας.
Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, καθώς και ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει σε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις - ήτοι νέες περικοπές συντάξεων - στο καυτό ζήτημα του ασφαλιστικού.
Η Ελλάδα κατέθεσε επαρκή ισοδύναμα μέτρα, διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες ο Αλ. Τσίπρας, υπεραμυνόμενος των ελληνικών προτάσεων που κατατέθηκαν στους δανειστές.
Η Ελλάδα κατέθεσε επαρκείς προτάσεις, τόνισε επίσης.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης ήταν απάντηση στις απαιτήσεις των δανειστών, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, για να επισημάνει, εκ νέου, πως η ελληνική πλευρά κατέθεσε μετρήσιμα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.
Όπως τόνισε επίσης ο Αλ. Τσίπρας, η ελληνική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο πως είναι μια νέα κυβέρνηση που έχει διαφορετικές προτεραιότητες.
Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του να πρυτανεύσει η λογική απέναντι στην ευθύνη που έχουν όλοι απέναντι στην Ευρωζώνη.
Δεν υπάρχουν αγεφύρωτες διάφορες μεταξύ των δυο κειμένων, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση, δεν δίστασε νξα σχολιάσει ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου