Powered By Blogger

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

E.Βενιζέλος και Κ.Μητσοτάκης χαρακτηρίζουν "πραξικόπημα" το δημοψήφισμα

"Πραξικόπημα" και "παράνομη πράξη" χαρακτηρίζουν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριακός Μητοστάκης, το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που ανκοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Ε.Βενιζέλος αναφέρει ότι “η  διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, όταν το θέμα αυτό είναι  ευθέως και πρωτίστως δημοσιονομικό, αντιβαίνει στο άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος”.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι “η εξ υφαρπαγής διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μοίρα της χώρας μέσα σε μια εβδομάδα με προδημοψηφισματική περίοδο μόλις πέντε ημερών συνιστά ωμή παραβίαση του σχετικού νόμου 4023/2011 που παραπέμπει ( άρθρο 21 )  στις προθεσμίες και τις  διαδικασίες του εκλογικού νόμου. Μέσα σε πέντε ημέρες δεν διεξάγεται ο επιβαλλόμενος από το Σύνταγμα και το νόμο δημοκρατικός διάλογος”.

Κάνει δε λόγω ότι “πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος στο οποίο ελπίζω ότι δεν θα συμπράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι επιπλέον καθηγητής του δημοσίου δικαίου και θεματοφύλακας της ιστορικής μνήμης του Κωνσταντίνου Καραμανλή”.
Στο ίδιο πλαίσιο του "πραξικοπήματος" κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, δήλωσε: "Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Πρέπει να φύγει άμεσα και η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Μιλάμε για ένα ξεκάθαρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Το δημοψήφισμα δεν μπορεί να λάβει χώρα, διότι είναι αντισυνταγματικό. Και έαν η κυβέρνηση θέλει να απευθυνθεί στον λαό, θα  πρέπει να το κάνει με εκλογές".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου