Powered By Blogger

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

«Πυρά» κατά του Βερολίνου από τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

«Πυρά» κατά του Βερολίνου εξαπολύει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και πρώην επικεφαλής των οικονομολόγων του Οργανισμού Παγκοσμίου Εμπορίου και Ανάπτυξης, Χάινερ Φλάσμπεκ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».
«Τα πραγματικά προβλήματα της Ευρωζώνης δεν βρίσκονται στην Αθήνα, αλλά
στο Βερολίνο» τόνισε ο διακεκριμένος οικονομολόγος, ενώ χαρακτήρισε ως «παραλογισμό» το να ζητείται από την Ελλάδα να συνεχίσει αυτό που οδήγησε στην καταστροφή, δηλ. την περικοπή μισθών «που δεν ωφελεί σε τίποτα, παρά μόνο μειώνει τη ζήτηση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται μεγαλύτερο από πριν».
Θετικά απαντά ο Χάινερ Φλάσμπεκ στο ερώτημα, εάν η Γερμανία φέρει η ίδια την ευθύνη στην κακή κατάσταση στη Νομισματική Ένωση, και συμπληρώνει ότι η Γερμανία έκανε ένα καθοριστικό λάθος, προωθώντας από την αρχή μια πολιτική μείωσης των μισθών, "και μάλιστα μέσα σε μια Νομισματική Ένωση".
Ο κ. Φλάσμπεκ, θεωρεί ως μοναδική λύση μακροπρόθεσμα για την Ευρώπη τη δυναμική αύξηση των μισθών στη Γερμανία, οι οποίοι θα πρέπει να αυξάνονται, όπως διευκρινίζει, κατά 5% ετησίως, και αυτό για διάστημα δέκα χρόνων.
Πηγή: enikonomia.gr

προεδρική δημοκρατία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου