Powered By Blogger

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Τους στέλνουν στη Δικαιοσύνη



Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Νίκου Μίχου, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, κατά την οποία οι δύο νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη, ενώ οι πρώην κράτησαν αποστασιοποιημένη στάση, αναφέροντας ότι δεν συμμετείχαν σε κανένα έγκλημα.

Ειδικότερα, για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, η Ολομέλεια ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του, με 183 υπέρ, 25 κατά και 12 παρών. Για τον Νίκο Μίχο, 197 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας του, 16 κατά και 7 δήλωσαν παρών. Ακόμη, για τον Γιώργο Γερμενή ψήφισαν 197 υπέρ, 16 κατά και 7 παρών. Τέλος, για τον Στάθη Μπούκουρα, 182 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας του, 26 κατά και 12 δήλωσαν παρών.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εστάλη στους εισαγγελείς.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος φορτισμένος συναισθηματικά ξέσπασε σε λυγμούς λέγοντας ότι «δεν είμαι ναζιστής, δεν είμαι φασίστας, αλλά πατριώτης».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι κ.κ. Γ. Γερμενής και Στ. Μπούκουρας μεταφέρθηκαν εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού και Ναυπλίου, αντίστοιχα.

Oι τοποθετήσεις των βουλευτών

«Ουδέποτε υπήρξα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που συνδέθηκε με τη δράση της Χ.Α.»

«Ουδέποτε υπήρξα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που συνδέθηκε με τη δράση της Χρυσής Αυγής» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Όπως ανέφερε, δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει όταν έβλεπε παράνομες ενέργειες, ενώ υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή μετατράπηκε από κατήγορος του συστήματος σε κατηγορούμενη για εγκληματικές ενέργειες».

Παράλληλα, υποστήριξε πως ήδη μετά τη δολοφονία Φύσσα είχε αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του, όταν έμαθε ότι μέλος της Χ.Α. εμπλεκόταν στην υπόθεση.

«Θα έπρεπε να έχω αποδοκιμάσει τις εγκληματικές αυτές ενέργειες νωρίτερα και να είχα διαφοροποιηθεί. Αποδέχομαι την κριτική» πρόσθεσε.

Για το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου - Κασιδιάρη τόνισε πως «αποδεικνύει ότι υπήρχε κρυφή ατζέντα από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που αποσιωπούσε από τα μέλη και τους βουλευτές της».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Αλεξόπουλου, βουλευτές της Χρυσής Αυγής σήκωσαν τα χέρια τους κρατώντας χαρτονομίσματα, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε «άριστα Αλεξόπουλε».


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player




Ν. Μίχος: «Πολιτική η δίωξή μας»

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος. Μεταξύ άλλων κατήγγειλε ότι η «κυβέρνηση Δένδια δεν κατέληξε σε εύρεση στοιχείων κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και προσπάθησε να συγκεντρώσει μάρτυρες. Τους έταξε ποσό 30.000-35.000 ευρώ, για να πουν ότι βρίσκομαι πίσω από κακούργημα, ότι εκβίαζα καταστηματάρχες και πωλούσα προστασία».

«Δεν προσκυνήσαμε κανέναν εμείς» είπε και απευθυνόμενος στην Ολομέλεια πρόσθεσε ότι «η ηθική κατάπτωση οδηγεί στην πολιτική διαφθορά».

Παράλληλα, μίλησε για άνωθεν εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση για τις διώξεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player




Γερμενής: «Είμαστε πολιτικοί κρατούμενοι»

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του δήλωσε: «7 Μαΐου σήμερα, είναι μία σημαντική ημέρα στη Βουλή, γιατί ένας εκλεγμένος βουλευτής ήλθε στα έδρανα της Βουλής με χειροπέδες από τον Κορυδαλλό».

Ο κ. Γερμενής αναφέρθηκε στους ομοϊδεάτες συναδέλφους του λέγοντας ότι «πρόκειται για πολιτικούς κρατουμένους που δεν έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα».

«Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής μου πριν από την προφυλάκιση, η ανακρίτρια μου είπε εντελώς κυνικά ότι δεν χρειάζεται να έχετε κάνει κάποιο αδίκημα εσείς ο ίδιος, φθάνει που είστε βουλευτής της Χρυσής Αυγής» κατήγγειλε ο βουλευτής της Χ.Α.

Για το αίτημα αποφυλάκισής του που απορρίφθηκε είπε: «Κάποιοι παναθηναϊκάκηδες και κάποιες ανακρίτριες αντιλαμβάνονται κάπως διαφορετικά τη Δημοκρατία. Είπαν ας μου δώσει ο υπουργός τον φάκελο "Χρυσή Αυγή" και εγώ θα τους ρίξω στη φυλακή. Απορρίφθηκε το αίτημα της αποφυλάκισής μου με το αιτιολογικό ότι γνώριζα τι πρόκειται να διαπράξουν τα μέλη, τα στελέχη και οι οπαδοί του κόμματος».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Γερμενής τον ρώτησε: «Κοιμάστε άνετα; Δεν έχετε τύψεις για τόσες οικογένειες που έχετε καταστρέψει;». Στη συνέχεια περιέγραψε ένα περιστατικό στο γραφείο του Χ. Αθανασίου όταν ήταν στο Υπουργείο Εσωτερικών. «Είπατε στον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη: "Ευριπίδη, τούτος είναι καλό παιδί. Πρέπει να τον κάνουμε δικό μας"» ανέφερε.

«Τον Ιούνιο που κλείνω το εξάμηνό μου θα παραμείνω καλώ παιδί και θα σας θυμάμαι καλά. Θα δούμε μετά τις εκλογές, που εμένα θα με στείλουν σε αυτά τα έδρανα και εσάς στο καλάθι των αχρήστων» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Γιώργος Γερμενής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος ότι με το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη «σας πετάξαμε το γάντι, να το κάνετε σημαία σας. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε καταρρεύσει το σύμπαν, τα πάντα. Και σεις ασχοληθήκατε με το αν την κάμερα την είχε ο Κασιδιάρης».

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player




Ξέσπασε σε λυγμούς ο Στάθης Μπούκουρας

Σε λυγμούς ξέσπασε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια για την άρση ή μη της ασυλίας του.

Έχοντας αρχικά περιγράψει τα γεγονότα για τη δίωξή του και λέγοντας ότι διώκεται για κακούργημα, «διότι στο σπίτι μου βρέθηκε μία καραμπίνα χωρητικότητας πέντε φυσιγγίων αντί για τριών όπως ορίζει ο νόμος», ο Μπούκουρας πρόσθεσε ότι «είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ μέσα και που είμαι βουλευτής».

Τότε ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. φορτίστηκε συναισθηματικά, ειδικότερα όταν αναφέρθηκε στην οικογένειά του, και ξέσπασε σε λυγμούς.

«Μία ώρα την εβδομάδα βλέπω τα παιδιά μου, τα κοιτάω στα μάτια και με ρωτούν γιατί είσαι στη φυλακή και δεν ξέρω τι να τους απαντήσω. Γιατί μου στερείτε την οικογένεια, ποιο είναι το κακούργημα που έχω κάνει; Δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής, παλεύω, αγωνίζομαι για αυτόν τον τόπο, θέλω το καλό για τα Ελληνόπουλα» είπε, κλαίγοντας.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν ντρέπομαι να το πω και να το μάθετε όλοι. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα».

Καταλήγοντας, κάλεσε την Ολομέλεια να ψηφίσει κατά συνείδηση.



video platformvideo managementvideo solutionsvideo player







Διαβάστε επίσης:
Από το κελί στο βήμα της Βουλής, Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014, 11:28

Αποχώρησαν από τη Βουλή Μπούκουρας – Γερμενής, Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014, 14:34

Βουλευτές των ΑΝΕΛ χειροκρότησαν τον Μπούκουρα, Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014, 14:03

Βουλευτές της Χ.Α. ανέμιζαν χαρτονομίσματα στην Βουλή, Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014, 13:43

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. για την απαγόρευση εισόδου πολιτών στη Βουλή, Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014, 11:40    

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου