Powered By Blogger

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Κριμαία: Η εισαγγελέας απείλησε με διάλυση του κοινοβουλίου των Τατάρων

Η «όμορφη εισαγγελέας» της Κριμαίας έστειλε έγγραφη προειδοποίηση στους Τατάρους

Σεβαστούπολη.

Μάιος 6, 2014.

Ο πρόεδρος της  Mejlis ( Συνέλευση, Κοινοβούλιο) των  Τατάρων, Ρεφάν Τσουμπάροφ, έλαβε γραπτή προειδοποίηση για δίωξη από την εισαγγελέα της Κριμαίας για το απαράδεκτο της εξτρεμιστικής δραστηριότητας των μελών, όπως σημειώνει η «Κόμμερσαντ».


Την προειδοποίηση υπογράφει η εισαγγελέας Ναταλία Ποκλόνσκαγια, που έγινε γνωστή στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ως «η όμορφη Εισαγγελέας της Κριμαίας». Η Ποκλόνσκαγια είπε ότι εαν ο Τσουμπάροφ δεν προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, θα διαλύσει τη συνέλευση των Τατάρων.

Αιτία της προειδοποίησης αυτής αποτέλεσαν τα γεγονότα της 3ης Μαΐου 2014, όταν αρκετές χιλιάδες Τάταροι της Κριμαίας, πήγαν στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου, στην πόλη Αρμιάνσκ για να υποδεχθούν έναν από τους ηγέτες και πρώην μέλος του κοινοβουλίου των Τατάρων,  τον Μουσταφά Τζεμίλεφ, στον οποίο επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου για πέντε χρόνια.

Οι Τάταροι της Κριμαίας έσπασαν τον κλοιό  των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά απέτυχαν στο στόχο τους να προσφέρουν πρόσβαση στον Τζεμίλεφ.

«Ο Ρεφάν Τσουμπάροφ της  Mejlis της Κριμαίας, διοργάνωσε προετοίμασε καθοδηγούμενες παράνομες δραστηριότητες.  Προέτρεψε δημόσια τους κατοίκους της Αρμιάνσκ σε συγκεντρώσεις. Όπως ορίζεται από το νόμο, γίνεται προειδοποίηση για τις παραβιάσεις του δικαίου και εάν δεν αποκατασταθεί η τάξη η Mejlis θα διαλυθεί και οι δραστηριότητές της θα απαγορευθούν στην Ρωσία», σημειώνει η Εισαγγελέας.

--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου