Powered By Blogger

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

''ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ''...

«Θα μπορούσε να είναι και πολύ χειρότερα», είναι το σχόλιο του Economist για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα...
Όπως εξηγεί το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό, η Ελλάδα δεν φαίνεται να είναι πιο ασταθής από ό,τι πριν από τις εκλογές.  Και αυτό γιατί η διαφορά που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αρκετή για να γίνει δεκτό το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

«Ο συνασπισμός του κ. Σαμαρά έχει πλειοψηφία μόλις δύο εδρών στο Κοινοβούλιο, αλλά ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει τώρα ελπίδα να κερδίσει ξανά δύο γνωστούς αποστάτες, που είναι ανεξάρτητοι βουλευτές. Με τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να είναι απόντες, εν αναμονή της δίκης τους, θα είναι ευκολότερο για τον κ. Σαμαρά να περάσει από τη Βουλή άλλον ένα γύρο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούν η ΕΕ και το ΔΝΤ», σημειώνει ο Economist.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχίσουν οι συζητήσεις με τους ξένους πιστωτές της Ελλάδας για ελάφρυνση του χρέους, που χαρακτηρίζεται από το περιοδικό ως μη βιώσιμο. Όμως, εάν η συμφωνία για το χρέος κλείσει και η οικονομία ανακάμψει όπως αναμένεται, οι πιθανότητες της Ελλάδας να βγει από το μνημόνιο θα βελτιωθούν, σημειώνεται.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου